Nauka olakšava život žena

Budućnost žena: Pametni brushalter koji se prilagođava telu i pokretima (VIDEO)

Zamislite grudnjak koji popušta pritisak dok odmarate i obrtnuto dok džogirate. To je zamisao australijskih naučnika koji su se vodili istraživanjem da 7 od 10 žena ne uspeva da nađe adekvatan brushalter
Zanimljivosti
17:50h Autor:
Budućnost žena: Pametni brushalter koji se prilagođava telu i pokretima (VIDEO)
Foto: Shutterstock

U ne tako dalekoj budućnosti, žene će koristiti bionski grudnjak koji će se prilagođavati morfologiji i pokretima njihovih tela.

Jedan takav grudnjak osmislili su australijski istraživači koji se nadaju da će se ovaj artikal uskoro naći u ormaru svake dame.

Reč je o "Bionic Bra", pametnom grudnjaku koji se savršeno prilagođava obliku grudi, te tako eliminiše jedan od glavnih problema s kojima se žene suočavaju: izbor adekvatnog brushaltera.

Nedavno istraživanje je pokazalo da sedam od 10 žena ne uspeva da izabere pravi model, tj. model koji joj po obliku i veličini najviše odgovara. Istraživači sa Vologong Univerziteta tvrde da se njihov grudnjak prilagođava oblinama i prati pokrete tela, naročito prilikom bavljenja sportom.

http://www.youtube.com/watch?v=HanH50RJeQU
inteligentnog materijala ribolovnom koncu
3D printerom
reaguje poput mišića popustiti "stisak"

Zasad se ovaj materijal, koji je veoma udoban i može da se pere u mašini, nalazi samo na leđnom delu prototipa, ali je cilj da se razvije grudnjak koji će u celosti biti prekriven njime.

Bionski brushalter, na kom australijski istraživači rade već 15 godina, ima prvenstveno cilj da ograniči negativne posledice nošenja neadekvatnog grudnjaka, kao što su nervni problemi na leđima i vratu, bolovi u leđima i trnjenje prstiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs