Tačke sakupljanja negativne energije

Feng šui stručnjaci upozoravaju: Zbog ovih 6 stvari ste nesrećni u svom domu!

Ulaz u dom mora biti čist i uredan, da bi pozitivna energija pročla kroz njega, dok je prostorija bez biljke nezamisliva, jer unosi svetlost, osveženje i vazduh u kuću
Zanimljivosti
11:54h
Foto: Shutterstock

Iako se dom smatra mestom gde sakupljate pozitivnu energiju, vi se u svom gnezdu ne osećate toplo, prijatno i veselo. Zašto je to tako?

 

Dizajneri enterijera i Feng šui učitelji vas upozoravaju na ovih 6 razloga i daju savete kako da vaša kuća bude oaza mira i spokoja.

 

Kako da pretvorite spavaću sobu u oazu mira i udoban kutak za dvoje, pročitajte OVDE.

 

1. Čist ulaz u dom

 

Feng šui učitelji savetuju da ulaz u dom, mora biti uredan i čist ako želite da vam se pozitivna energija ušeta u dom! Ispred ulaznih vrata ne ostavljate kese za smeće ili kantu, a u predsoblju ne sme biti previše stvari ni nereda. Na ovaj način ćete lakše oterati negativnu energiju a širom otvoriti vrata pozitivnoj!

 

2. U vašem domu nema biljaka i cveća

 

Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će vam stručnjaci za uređenje enterijera! Zeleno lišće donesi svetlost, osveženje i više vazduha u domu. Takođe će oživeti prostoriju, a neke studije su pokazale da i prisustvo biljaka u domu smanjuje stres. Dovoljno razloga da odmah odete do najbliže cvećare i kupite biljku. Feng šui stručnjaci savetuju da tio bude bambus koji donosi sreću ukućanima.

 

4 koraka da vam cveće bude sveže što duže, pročitajte OVDE.

 

3. Jedino osvetljenje se nalazi na plafonu

 

Ukoliko su u vašoj dnevnoj sobi ili kuhinji jedino svetlo halogenske sijalice, onda imate ozbiljan problem! Halogenke su lepo i moderno osvetljenje, ali ne i dovoljan izvor svetla. Obavezno opremite dom i lampama koje će vam dodatno osvetliti prostoriju i bolje ćete videti šta radite. Osim toga, toplije osvetljena prostorija doprineće boljem raspoloženju ukućana.

4. Fokusna tačka u vašoj sobi je TV

 

Ukoliko gledate računar ili televizor pre spavanja, smanjujete mogućnost da ćete se uspavati, a posledice ćete sigurno osetiti ujutru! Jedna studija je pokazala da parovi kojima televizor stoji ispred kreveta imali su dvostruko manje seksualnih aktivnosti od parova koji ne drže TV u ovoj prostoriji. Dovoljno razloga da uređaje prebacite u dnevni boravak ili prostoriju u kojoj ne spavate.

 

OVDE saznajte kojih 8 Feng šui detalja mogu da vas zaštite od negativne energije!

5. Trpezarija vam je u plavoj boji

 

Ako vam se čini da boje nemaju veze sa apetitom, varate se. Neki istraživači su pronašli da boja vaših tanjira i trpezarije utiče na apetit. Plava boja će "ubiti" apetit i odličan je saveznik ako želite da smršate, međutim ukoliko ste spremili svečanu večeru ili slavite slavu sigurno ne želite da vaši gosti ne probaju specijalitete koje ste pripremili za njih. Osim toga, plava boja je dobar izbor za spavaću sobu jer poziva na snove, a dok je previše hladna za mesto gde se okuplja porodica i obeduje.

 

6. Nemate šarene detalje

 

Kada birate jastuke ili tapete dozvolite sebi malo slobode. Pomešajte boje i strukture i dajte svom domu identitet. Domovi koji su obojeni samo u jednu boju, bez šarenih i zanimljivih detalja podsećaju na bolnice i sterilne prostore gde nema mesta za pozitivnu energiju. Nabavite neki feng šui detalj, odaberite tapetu za jedan zid ili obogatite sofu veselim jastucima.

 

Kojih 7 jeftinih detalja mogu da osveže svaku prostoriju, saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs