Koji je najbolji vid opuštanja

Bik najteže podnosi nemaštinu, Ovan čekanje i odlaganje: Stres i opuštanje po horoskopu!

Osim kristala koji zaista deluju na smanjanje stresa i povećanje samopouzdanja, za svaki znak saznajte koji način opuštanja je najdelotvorniji, kao i koje situacije su najveći izazovi
Zanimljivosti
16:36h Autor:
Bik najteže podnosi nemaštinu, Ovan čekanje i odlaganje: Stres i opuštanje po horoskopu!
Foto: Shutterstock

Stres je postao deo svakodnevice, uzrok mnogih blokada i donošenja pogrešnih odluka na poslu i u privatnom životu, a dokazano i štetan faktor po zdravlje. Neki zodijački znaci su manje, neki više podložni stresu, različite okolnosti diktiraju različit intenzitet reagovanja.

Oslobodite se stresa u 10 koraka! Koje navike treba da praktikujete, saznajte OVDE.

Pre svega istočnjačke astrologije, kineska i indijska, nude mogućnosti koje mogu biti korisne, a nemaju štetnih posledica. Tako indijska ajurveda nudi lečenje kristalima u obliku praha, dok zapadna kristaloterapija podrazumeva nošenje kristala, njihovo delovanje na prostor ili prečišćavanje vode kristalima. Da to nije samo praznoverica, potvrđuje i nauka kojoj je poznato da struktura kristla ima svoje polje delovanja.

Koji kristal odabrati? Po znaku rođenja i vladajućoj planeti, svakako. Osim kristala koji zaista deluju na smanjanje stresa i povećanje samopouzdanja, za svaki znak ćemo reći i koji način opuštanja je najdelotvorniji (meditacija, joga, rekreacija), a i koje situacije su najveći izazovi.

OVDE saznajte koja vrsta alternativne medicine odgovara horoskopskim znacima!

Ovan

Najstresnije im je čekanje i odlaganje. Sve bi hteli da reše sada i odmah. Impulsivni i zbog vladajuće planete Marsa, najizloženiji stresu. Njihov smirujući kristal je koral, do 40. godine beli, a posle crveni koji treba da počnu da nose utorkom, jer je Marsov dan. Preko im je potreban sport, a najviše im prijaju odbrambene borilačke veštine kao aikido, ili tai či.

BikNajteže podnose materijalnu nesigurnost, gubitak posla ili nemogućnost da izdržavaju porodicu. Vladajuća planeta je Venera, njihov kristal su dijamanti, povoljnija varijanta je beli turmalin, safir ili cirkon. Treba da započnu da nose kristal petkom. Odlično im prija terapija Bahovim cvetnim kapima, opuštajuća ambijentalna ili duhovna muzika i šetnje po poljima, ili šumama.

Alternativna medicina - OVDE saznajte više o potpuno neverovatnom ruskom vidu lečenja!

BlizanciDeluju konfuzno, jer mnogo započnu, ali ne završavaju sve što započnu. To im stvara dodatni stres. Kristal koji ih leči je smaragd, ili tirkiz. Dan kada treba početi sa kristalima je sreda, Merkurov dan. Opušta ih tenis, ili stoni tenis, makar rekreativno. Svaka muzika koja ima delovanje na usklađivanje rada moždanih talasa im je korisna.

Rak

Oni pate i kada nije tako. Žele stalnu potvrdu ljubavi od svih koje vole, ponekad su nesigurni, pa žive u strahu od samoće i napuštanja. Njihov kristal je ako su u pitanju žene, biser bele boje, ili mesečav kamen, a ako su muškarci žad i kvarc. Treba da ga nabave ponedeljkom­, Mesečevim danom. Prija im meditacija sa zvukomokeana, plivanje i šetnje pored vode, makar i potoka.

LavNajveći stres im stvara strah od neuspeha, jer se osećaju nesposobno i nesigurno. Kristal koji ih štiti, ako su muškarci je rubin, a ako su žene, crveni safir, ili granit. Treba da počnu da ih koriste nedeljom, ­Sunčevim danom. Opušta ih rekreacija u većem društvu prijatelja, organizacija turnira u malom fudbalu, košarci ili bilo kojem timskom sportu, čak i meditacija u grupi je vrlo korisna.

Šta vas pokreće - OVDE saznajte koji je životni moto svakog horoskopskog znaka!

DevicaNered, haos i dezorganizovanost ljudi iz njihovog okruženja im stvara najveći stres. Ne podnose neodgovornost porodice i saradnika. Trebalo bi da sredom nabave lapis lazuli i redovno ga nose. Meditacija čini čuda za njih, a kako su perfekcionisti u izgledu, dobro im može činiti i aerobik, bodyforming, čak i trčanje u društvu najboljih prijatelja.

Vaga

Nepravda i nefer odnosi su njihov najčešći uzrok stresa. Gubitak bračnog ili emotivnog partnera je drugi važan stresogeni faktor. Petkom treba da započnu nošenje roze kvarca, ili citrina, a odličan je i ametrin. Njaviše im prija klasična i duhovna muzika za opuštanje i meditiranje, a joga za njih učini čuda. Dobar izbor su i Bahove cvetne kapi, zbog vladajuće Venere.

ŠkorpijaIntuitivni su i tačno znaju kada ih neko laže i kada je licemeran, ako su u okruženju rakvih osoba, stalno su pod stresom. Pluton im je vladajuća planeta, pa bi trebalo da nose oniks, ili ametist u što tamnijoj boji i da ga nabave utorkom. Oni su sposobni za duboku stručnu meditaciju, pod nadzorom dokazanog stručnjaka, a prijaju im i tibetanske vežbe­pet tibetanaca.

OVDE saznajte kako Miranda Ker održava dobar izgled - meditacija i kokosovo ulje su ključni!

StrelacNajveći stres dožive kada su u vremenskom škripcu, a to im se često dešava, jer sve rade u minut do dvanaest. Četvrtkom treba da započnu nošenje safira, ili žutog topaza, jer je to Jupiterov dan. Čuda za njih čine meditacija na način šamana iz Južne Amerike, vole mačevanje i jahanje i to ih opušta, a odlični su i u svim kolektivnim sportovima.

Jarac

Osujećene ambicije i planovi su najveći izvor stresa i na to vrlo loše reaguju. Često su zabrinuti za budućnost svoje porodice. Subotom treba da nabave plavi safir ili crni biser. Opuša ih čitanje istorijske literature, a od svih sportova planinarenje i boravak u planinskim krajevima, naročito onim za koje ih veže poreklo, ili koreni. Molitva na način predaka je lekovita za njih.

VodolijaAko izgube svoju osobenost, i porodica i poslovno okruženje počne od njih nešto da zahteva, osetiće snažan stres. Subotom treba da nabave tigrovo oko koga ima u žutoj, beloj, crnoj ili zelenoj boji. Letenje je tehnika koja ih može privlačiti i opuštati, pri tom mislimo na aero­klub ili skakanje padobranom. Odlično reaguju na new age muziku, kao i molitve svih tradicija.

Velika iskušenja, neočekivanu sreću - OVDE saznajte šta kineski horoskop predviđa!

RibeČim od njih nešto počne da se zahteva u određenom roku, imaćete osećaj da beže u nepoznatom pravcu, jer je to njihova reakcija na stres. Četvrtkom treba da nabave hesonit i da ga stalno nose. Najbolja tehnika savladavanja stresa je dubok san koji ih leči, pa bi i stručna hipnoza bila dobra. Plivanje i boravak na moru ima savršeno delovanje na njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs