Neverovatno

Najbizarnija kontraceptivna sredstva: Nekada su se koristili i testisi lasice i sok od luka! (VIDEO)

Pre nekoliko hiljada godina pre nove ere žene su kao kontraceptivno sredstvo koristile i mešavinu meda i krokodilskog izmeta
Zanimljivosti
14:54h Autor:
Najbizarnija kontraceptivna sredstva: Nekada su se koristili i testisi lasice i sok od luka! (VIDEO)
Foto: Shutterstok

Žene su vekovima bile odlučne u nameri da same kontrolišu da li će i kada zatrudneti. Iako su se "proverene" metode pojavile tek u 20. veku, organizacija EngenderHealth u svojoj video listi opisuje najbizarnija kontraceptivna sredstva.

Više od tri hiljade godina pre nove ere, Egipćanke su pre snošaja stavljale mešavinu krokodilskog izmeta i meda. Nešto kasnije, 500 godina pre nove ere, Evropljani su pomislili da bi ih od trudnoće mogli zaštititi testisi lasice koji su se nosili kao nakit.

http://www.youtube.com/watch?v=3_SoFPd-WIk
Francuskinje su u 17. veku redovno pile sok od luka. Drevni Grci bili su još maštovitiji - svojim su ženama preporučivali konzumaciju otrovne vode s olovom koju su kovači ranije koristili za hlađenje metala.

7 pravila za lepotu kojih se pridržavaju Francuskinje, pročitajte OVDE.Od 16. do 18. veka Kanađanke su kao kontracepciju koristile sušene testise dabra koji su se stavljali u žestoka alkoholna pića. To ih nije zaštitilo od trudnoće, ali jeste od treznosti.Evropljani su godinama koristili i svinjska creva kao kondome za višestruku upotrebu.

Pogledajte video!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs