Nerazdvojni do kraja

Ljubav jača od smrti: Umrli su jedno za drugim u roku od 40 minuta, nakon 65 godina braka

Medicinske sestre su Italvinu, koji je inače ležao u istoj bolnici samo na krevetu pored, dozvolile da pređe kod svoje supruge kako bi mogli da se drže za ruke do samog kraja
Zanimljivosti 10.10.2014. - 16:13h
Foto: Fatima Possa Nunes / Privatna Arhiva

Ljubav je nekada toliko snažna da je jača i od smrti. Pravi primer je jedan par iz Brazila, Italvino i Diva Pos. Nakon 65 godina dugog braka, supružnici su umrli u istoj bolničkoj sobi, ležeći jedno pored drugog i to u razmaku od 40 minuta.

 

Italvino (89) se od avgusta prošle godine borio sa leukemijom, dok je Diva išla na hemoterapije nakon što joj je u aprilu dijagnostifikovan tumor. Prošle sedmice, kada je već predosećala da joj se bliži kraj, Diva je pozvala članove porodice da je posete.

 

"Osećala je da joj je ostalo malo vremena", kaže Divin unuk Rafael Maks.

 

"Moj deda je takođe došao kod nje u sobu. Nasamo su razgovarali, a nakon toga su oboje zaspali u miru".

 

Naime, medicinske sestre su Italvinu, koji je inače ležao u istoj bolnici samo na krevetu pored, dozvolile da pređe kod svoje supruge kako bi mogli da se drže za ruke. Italvino je preminuo prvi.

 

"Kada je deda sklopio oči, moja tetka je šapnula baki na uvo da je Italvino u miru preminuo", objašnjava unuk Rafael. "Tada se nekako smirila. Izgledalo je kao da joj je on otvorio vrata. Kao da je on pripremio sve kako bi njih dvoje zauvek bili zajedno. Ona je preminula sledećeg sata.

Ljubavna priča Italvina i Dive počela je još 1948. godine na jednoj igranci. On je znao da će se oženiti njom od momenta kada je ugledao.

 

"Moj deda je uvek dodavao jednu godinu broju koliko su dugo u braku jer je računao vreme od trenutka kada su se upoznali. On je njihov brak smatrao jednim sastankom koji zauvek traje".

 

Za to vreme, 65 godina, dobili su desetoro dece i 14 unučića. Ni jedan jedini dan, za tih 65 godina nisu proveli razdvojeni a Italvino je svakog jutra svojoj Divi spremao doručak, čak i uzgajao njeno omiljeno povrće.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...