Neverovatno

Nadogradnja kose potiče od pre 3 hiljade godina: Pronađena lobanja sa 70 umetaka! (FOTO)

Prilikom iskopavanja u Egiptu, pronađeni su dokazi da su pre više hiljada godina korišćene metode stilizovanja kose za koje mislimo da su proizvod modernog doba
Zanimljivosti
20:38h Autor:
Nadogradnja kose potiče od pre 3 hiljade godina: Pronađena lobanja sa 70 umetaka! (FOTO)
Foto: Twitter / Alan Boyle

Možda vam je prva asocijacija na nadogradnju kose moderni trend ulepšavanja, ali čini se da ova tehnika produžavanja kose potiče od pre nekoliko hiljada godina, što je pokazalo otkriće u Egiptu.

OVDE pročitajte šta vam predviđa egipatski ljubavni horoskop!

Lobanja žene, koja je živela pre više od 3.300 godina, pronađena je sa čak 70 umetaka, koji još uvek stoje na svom mestu - piše Hafington post.

"Najverovatnije je kosa stilizovana nakon smrti, pre nego što je žena sahranjena" - kaže arheolog Jolanda Bos, učesnica projekta iskopavanja "Amarna" i dodaje da veruje da su umeci za kosu korišćeni i tada u svakodnevnom životu.

Lobanja sa umecima je jedna od 28 otkrivenih koje još uvek imaju kosu, a Bos kaže da je većina frizura tada bila šišanje na kratko, sa brojinim tipovima i stilovima, uključujući i pletenice od tri pramena.

Arheolog je rekla čak i da je pronašla dokaz da je jedna od žena farbala svoju kosu, verovatno iz istog razloga iz kojeg se žene i danas farbaju - da bi pokrila sede vlasi.

Kako da ofarbate kosu u željenu boju pomoću prirodnih sastojaka, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs