Irina Bilocerkovec

BILA JE NA IVICI SMRTI, SADA KRASI NASLOVNU STRANU PLEJBOJA: Kako se žena ukrajinskog političara usudila na ovaj korak?

Mesecima je bila podvrgnuta hitnom lečenju i operaciji nakon što je bila žrtva oružanog napada dok je bila sa svojom decom

Zanimljivosti
18:57h Autor:
BILA JE NA IVICI SMRTI, SADA KRASI NASLOVNU STRANU PLEJBOJA: Kako se žena ukrajinskog političara usudila na ovaj korak?
Irina Bilocerkovec, Foto: Printscreen Facebook / Playboy Ukraine

Supruga ukrajinskog političara koja je preživela navodni pokušaj ubistva sada je lice s naslovnice prvog izdanja Plejboja koji se sada štampa i u toj zemlji od izbijanja rata.

Irina Bilocerkovec se za prvi broj pojavila u metalnom bikiniju s povezom na oku i tako podigla prašinu.

Manekenka i TV voditeljka čiji je suprug pomoćnik kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička mesecima je bila podvrgnuta hitnom lečenju i operaciji nakon što je bila žrtva oružanog napada dok je bila sa svojom decom, samo tri dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Od tada je postala simbol otpora u Ukrajini

Lečila se u bolnici u Berlinu, a za magazin Plejboj je otkrila kako se osećala kad se prvi put videla u ogledalu nakon rekonstrukcije lica.

"Nedostaje mi oko, cevčice štrče svuda, kosa mi je bila obrijana nakon operacije. Šavovi, ožiljci, rane svuda... Bila sam poput Frankenštajna. Čeljust mi je pukla poput grančice. Više nemam lepo lice, ali ostatak mog tela je prekrasan", rekla je Irina.

Ona se vozila kući kroz bogati kijevski kraj sa svoje troje dece kada su je pogodili meci. Morala je da se podvrgne čak četiri operacije, a ostala je, kako je i sama navela, bez oka, slomljene čeljusti i sa mnoštvom ožiljaka po telu.

"Nije to bilo pitanje očuvanja moje lepote, bilo je pitanje da ću preživjeti ili neću. Lekari u Ukrajini rekli su da ću verojatno umreti. Nisam se složila s time", priseća se.

Ukrajinsko izdanje Plejboja objavilo je zvaničnu izjavu u kojoj tvrde da je Irina heroina koju su predstavili u izdanju ‘Women Stay Strong‘, a koje se bavi "otpornošću ukrajinskih žena koje su bile povređene tokom rata, ali koje nisu izgubile želju za životom.‘

Otkako je prošle godine započela invazija na Ukrajinu, tamošnje izdanje Plejboja izlazi samo u onlajn obliku, a ovo je prva štampana verzija nakon više od 18 meseci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs