Korisno je znati

Recept za uspešan život: Zaboravite svoje mane, radite na vrlinama!

Vaš uspeh zavisi od usklađivanja talenata, veština i mana u svakom trenutku. Fokusirajte sa na ono što je najbolje u vama, jer sve na šta se fokusirate to raste
Zanimljivosti
08:00h Autor:
Recept za uspešan život: Zaboravite svoje mane, radite na vrlinama!
Foto: Shutterstock

Iako smo naučeni da se fokusiramo na svoje mane, da se ceo život trudimo da te mane korigujemo, ne treba to da radimo! Fokusirajte se na svoje talente, razvijajte svoje potencijale umesto da trošite energiju pokušavajući da prevaziđete svoje slabosti. Što više koristite svoju unutrašnju snagu postaćete sve bolji. Tomas Opon, autor knjige "Ne počinjite posao, rešite problem" ("Don’t Start A Business, Solve A Problem") savetuje kako to da uradite.

Koje navike će ojačati vašu unutrašnju snagu saznajte OVDE.

Otkrijte u čemu ste najbolji

Dakle, ne možete da se oslonite na svoje vrline, ako ne znate koje su. Ako nemate ideju po čemu ste jedinstveni, onda malo razmislite, setite se šta je ono u čemu ste najbolji od svih. Setite se šta je vaša najveća strast. Jedan od načina da to shvatite je da se setite šta volite da radite tokom slobodnog vremena na poslu. Ako vam vaš trenutni položaj ne dozvoljava da radite ono što je vaša najveća ljubav onda počnite sa malim, ali značajnim promenama. U slobodno vreme pohađajte kurseve, koji ne zahtevaju fizičku prisutnost. Kada postanete zadovoljni svojim napretkom, porazgovarajte sa poslodavcima i objasnite im u čemu ste najbolji i kako možete najviše da doprinesete firmi za koju radite.

Fokusirajte na jednu stvar

Šanse za uspeh u životu i poslu biće mnogo veće ako se fokusirate na ono u čemu ste dobri. To često zaboravljamo. Do problema upravo dolazi kad krenete da radite na previše stvari odjednom i onda krenete da gubite fokus. Umesto toga uvek gledajte da se fokusirajte na jednu stvar koja je vama najvažnija. Počnite da vežbate vaš fokus još danas. Dakle, kad nešto radite budite fokusirani samo na to. Počnite na primer da se fokusirate na pranje zuba, budite svesni šta radite. Uključite mozak, ne radite mehanički. Trudite se da budete fokusirani na sve "obične" stvari koje radite tokom dana. Tako ćete najbrže izvežbati svoju koncetraciju i sposobnost fokusiranja.

OVDE saznajte 10 načina da svakim danom budete pametniji.

Vaš uspeh zavisi od usklađivanja talenata, veština i mana u svakom trenutku. Fokusirajte sa na ono što je najbolje u vama, jer sve na šta se fokusirate to raste. Zato radite na onome u čemu ste najbolji, o tome razmišljajte, o tome govorite jer će te tako postajati sve bolji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs