Svaka čast

Najstariji muškarac na svetu ima 111 godina: Japanski učitelj u penziji (FOTO)

U svečanom odelu, sa kravatom i urednom frizurom, Sakari Mamoi je na ceremoniji dodele sertifikata ustao iz invalidskih kolica i poručio da želi da živi bar još dve godine
Zanimljivosti
13:32h Autor:
Najstariji muškarac na svetu ima 111 godina: Japanski učitelj u penziji (FOTO)
Foto: AP

Penzionisani učitelj iz Japana (111), koji voli poeziju, proglašen je za najstarijeg živog muškarca.

Sakari Momoi dobio je sertifikat Ginisove knjige rekorda na današnjoj ceremoniji. On je, piše AP, nasledio Aleksandera Imića iz Njujorka koji je preminuo u junu kada je imao 111 godina i 164 dana.

Najstarija osoba na svetu je takođe iz Japana. Reč je o 116-godišnjoj Misao Okavi iz Osake.

Momoi je rođen 5. februara 1903. u Fukušima prefekturi gde je i radio kao učitelj. Preselio se u grad Saitama severno od Tokija posle Drugog svetskog rata i tamo je radio kao direktor srednje škole do penzije.

Na ceremoniji, koju je prenosila televizija, Momoi je nosio tamno odelo i srebrnu kravatu a kosa mu je bila brižljivo počešljana sa čela. Ustao je iz invalidskih kolica i uz malu pomoć došao do stolice. Na pitanje kako se oseća zbog rekorda, uspravio se i rekao da želi da živi duže.

"Recimo, još dve godine", rekao je on. Momoi, koji kaže da uživa u knjigama a naročito kineskoj poeziji, ima petoro dece i živi u staračkom domu u Tokiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs