Obratite pažnju

Kakvu poruku šalje crvena haljina: Dobro razmislite pre nego što je obučete!

Boje nisu samo ukras, već snažno psihički utiču na način na koji vidimo druge ili same sebe. Muškarci crvenu boju smatraju atraktivnom i seksualno otvorenom. Zato biste u određenim prilikama mogli dva puta da razmislite o nošenju crvene boje zbog slanja pogrešnih poruka, kažu stručnjaci
Zanimljivosti
01:22h Autor:
Kakvu poruku šalje crvena haljina: Dobro razmislite pre nego što je obučete!
Foto: Thinkstock

Čini se da crvena boja šalje vrlo jasnu poruku o seksu. Poznato je da muškarci žene u crvenom smatraju seksipilnijima, ali novo istraživanje ukazuje da čak i dame smatraju druge žene obučene u crveno znatno seksipilnijima i spremnijima na seksualni odnos.

Naučnici Univerziteta u Ročesteru udružili su se sa Univerzitetom Trnava u Slovačkoj i Slovačkom akademijom nauka i pokušali su da saznaju kakav uticaj na žene ima boja odeće koju nosi druga žena u njenoj blizini.

Ranije je otkriveno da muškarci doživljavaju žene u crvenom privlačnijima i seksualno otvorenijima, ali reakcije žena na crvenu boju do sada nisu tako pažljivo razmatrane.

Kako da izgradite stil pomoću Feng Šuija i kako da otkrijete koje vam boje i materijali pristaju saznajte OVDE.

Nedavna studija, objavljena u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin pokazala je da i žene crvenu boju vide kao erotsku. Ali opis "erotsko" je više u smislu seksualne pretnje, nego seksualne privlačnosti.

Prvi eksperiment je pokazao je da lepši pol vidi drugu ženu obučenu u crveno u poređenju sa ženom odevenom u belo seksualno otvorenijom, dok je drugi eksperiment pokazao da žene drugu damu obučenu u crveno često smatraju promiskuitetnijom.

OVDE saznajte zanimljive činjenice o flertovanju.

Treći eksperiment je pokazao kako će se žene znatno više zaštitnički postaviti prema svom partneru ako je prisutna žena u crvenom u poređenju sa ženom u zelenom.

"Ljudi imaju tendenciju da boje uzimaju zdravo za gotovo. Boje nisu samo ukras, već snažno psihički utiču na način na koji vidimo druge ili same sebe. Muškarci crvenu boju smatraju atraktivnom i seksualno otvorenom. Zato biste u određenim prilikama mogli dva puta da razmislite o nošenju crvene boje zbog slanja pogrešnih poruka. Ako nosite crvenu boju, mogli biste da budete negativno shvaćeni od strane drugih žena. To se neće dogoditi u svakoj situaciji, ali svakako treba da budete svesni toga da verovatno odašiljete signale kako ste spremni na seks", kaže Adam Pazda, vodeći autor studije.

Koje boje pored crvene podižu seksepil saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs