"MOJ BRAT SE OŽENIO MUSLIMANKOM IZ NOVOG PAZARA": Otišli smo na svadbu i umalo se nismo prevrnuli od šoka

Ispovest žene čiji se brat oženio devojkom iz Novog Pazara pokrenula je lavinu komentara na mrežama.

Zanimljivosti
13:35h Autor:
"MOJ BRAT SE OŽENIO MUSLIMANKOM IZ NOVOG PAZARA": Otišli smo na svadbu i umalo se nismo prevrnuli od šoka
Ispovest žene čiji se brat oženio devojkom iz Novog Pazara, Foto: Shutterstock

Ispovest žene koja je ceo život ulagala u decu koja danas neće ni da je pogledaju mnoge je potresla i pokrenula veliku polemiku. Međutim, iskustvo Miljane (37) iz Loznice napravilo je pravu pometnju i podelilo mišljenja javnosti. Naime, na svadbi svog brata doživela je nešto što ju je ostavilo u šoku.

Njenu šokantnu ispovest koja kruži internetom, prenosimo vam u celosti:

- Želim da podelim jedno iskustvo koje mi se desilo u životu, kojeg se ne stidim, ali s druge strane, ne znam koliko su pametne odluke mog brata. Moj brat se upoznao sa sadašnjom ženom još na početku studija, a pošto su malo duže studirali, tek nedavno su odlučili da se venčaju.

Žena, Par, Ljubav, Devojka
foto: Shutterstock

Ona je poreklom iz Novog Pazara. Odmah da se zna da nemam ništa ni protiv koga, pre svega smatram da je svako ko živi u Srbiji Srbin, kao što je svako ko živi u Americi Amerikanac, bez obzira na veroispovest, ali mi potičemo iz patrijarhalne porodice (možda ni to nije dobro) i bili smo zatečeni njihovom svadbom.

Prvo, oni su imali klasično venčanje u Beogradu u subotu (brat nije hteo da to bude u Loznici), a onda su u nedelju svi svatovi išli i u Novi Pazar. Mlada je iz bogate porodice i njeni su želeli da se napravi veliko venčanje, kakvo samo oni mogu da prirede. Mi smo svi put tog mesta krenuli.

Venčanje nije bilo u crkvi, nisam to ni očekivala. Išli smo u restoran na obodu mesta, koji je stvarno lep. Divno su aranžirali sve, njena familija je jako ljubazna bila. Odmah da dodam i da mi nismo s njima ugovarali ništa oko veselja u njihovom mestu, jer kakve veze ima… Već smo jedno pravili u Beogradu, pa hajde još jedno kod mlade! Ono što nas je sve jako iznenadilo desilo se kad smo naručivali piće da pijemo.

Rekli su za pivo – nema. Za rakiju – nema. Na celoj svadbi se nije služio alkohol. Kad se nismo prevrnuli… Ne treba nama da se opijamo ili šta već nego da nazdravimo. A dobro znam da muslimani po Bosni i Srbiji piju alkohol, jer ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Evropi, što je i normalno.

A onda me je ova odluka baš začudila, jer ipak je moj brat mladoženja, a ne ona! Nismo ništa mi njima rekli, ispoštovali smo odluku. Brat se pravi lud, neće da komentariše ništa što se tiče snajke, a mi isto tako ćutimo, šta da radimo.

Posebno što je čudno je da njeni žive u inostranstvu odavno i da su ovde došli da pljunu pare za svadbu na svoj način. A mi ostadosmo suva grla. Ne znam je li normalno to, ali ako već žele moderan brak, bez crkve, bez običaja, opušteno sve… onda zašto moramo da pijemo sokiće umesto šampanjca i neke domaće rakije, završava svoju ispovest ova devojka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs