Deluje šašavo, ali...

KAKO DA ZNATE DA LI VAM TAJ MUŠKARAC ODGOVARA ILI TREBA DA BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA: Test od 5 sekundi sve OTKRIVA

Umesto da razbijate glavu, postoji jednostavniji način da proverite da li vam partner odgovara, želite li s njim da ostarite ili treba da bežite glavom bez obzira. Zove se - test garderobe

Zanimljivosti
Autor:
KAKO DA ZNATE DA LI VAM TAJ MUŠKARAC ODGOVARA ILI TREBA DA BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA: Test od 5 sekundi sve OTKRIVA
Test od 5 sekundi otkriva da li je on pravi čovek za vas, Foto: Shutterstock

Ako ste ikada došli do kritične tačke u vezi odlučivanja da li da se posvetite vezi ili napustite partnera, znate da ovaj izbor može prerasti u razna pitanja.

Dilema da li su stvari koje ne volite u partnerskom odnosu crvene zastavice, kršenje dogovora, ili su samo povod za bezazlene nesuglasice muči mnoge. Tu je i pitanje da li su sumnje u vašu vezu ukorenjene u partnerovim postupcima, ili, još više, u vašoj sopstvenoj nesigurnosti, u strahu da niste sposobni da pronađete „pravog“ partnera. Takođe, nije malo onih koji vagaju da li je vezi zaista potrebna iskra, ili je ljubav sa „veoma lepom osobom“ dovoljno dobra.

Pa, prema Logan Uri, naučnici koja istražuje ponašanje i ekspertu za odnose, autorki knjige „Kako da ne umrete sami“, možda postoji jednostavniji način od razbijanja glave da se proveri sve gore navedeno, a zove se - test garderobe.

Osmišljen da identifikuje kako se zapravo osećate prema partneru, a ujedno presečete sva rasuđivanja i racionalizaciju „slučaja“ koji mogu da vam smetaju, test postavlja pitanje: Kada bi partner bio komad odeće koji posedujete – nešto u vašem ormanu – kakav bi to komad odeće bio?

„Pitanje je apstraktno i na prvi pogled apsurdno, ali omogućava ljudima da otkriju svoja prava osećanja i može da pomogne da se otkriju neke osnovne istine o našim partnerstvima“, tvrdi Logan Uri.

Logan Uri
foto: Facebook Printscreen

To ne znači da ostala pitanja takođe nisu valjana za razmatranje, svojevrsnu introspekciju, odnosno analiziranje sopstvenih osećanja i inspekciju veze, ali kada treba da donesete konačnu odluku da li da ostanete u vezi ili napustite partnera, lako je zaglaviti se u razmišljanjima. I tu „test garderobe“ može da bude zgodan za preusmeravanje vaše pažnje na suštinu stvari - kako se zaista osećate prema svom partneru.

Test podstiče vaš logičan, racionalan mozak da napravi korak unazad i daje vašim pravim osećanjima priliku da progovore“, poručuje Logan Uri, čija istraživanja i savete pažljivo prate čitaoci prestižnih medija - The New York Times, The Atlantic, TIME. The Washington Post, GQ, Glamour, Vice, gledaoci HBO i BBC.

Test je dodaje, efikasan način da se dođe do najboljeg rešenja jer se zasniva na reakciji iz stomaka.

Razmišljanje, Ozbiljna, Depresija, Sako
foto: Profimedia

Slušanje pravih osećanja može vam pomoći da izbegnete da upadnete u zamku tako što ćete prebrzo napustiti partnera, ili, s druge strane, ostati u vezi čak i kad joj istekne rok trajanja. Uz pomoć testa, takve pristrasne odluke zaobićićete u širokom luku jer je ideja da do odgovora dođete instiktivno, na osnovu onoga što vam prvo padne na pamet.

Evo šta vaš odgovor na „test garderobe“ koji traje pet sekundi može da znači za vašu vezu, da li napredujete u njoj ili ne.

Razmatranje vašeg odgovora u kontekstu vašeg ličnog stila može dati uvid u to kako vidite svog partnera. Na primer, ako otvorite ormar i za pet sekundi odaberete kao omiljeni komad garderobe topao kaput ili udoban džemper, to sugeriše da podrćavate partnera. Pozitivan odgovor se podrazumeva i ako vam se pogled zadrži na maloj crnoj haljini, u kojoj se inače osećate samouvereno i seksi. Kad su muškarci u pitanju, isti je slučaj ako prvo bace oko na pantalone koje mu je poklonila partnerka, a koje on baš ne bi odabrao da je sam išao u kupovinu. Odgovaranje na sličan način je pokazatelj da duboko u sebi osećate da partner ima važnu ulogu u vašem životu.

Par, Ljubav, Srećni
foto: Shutterstock

Ovo samo po sebi možda nije razlog da ostanete u vezi, ali je znak da biste možda želeli da pauzirate i razmislite da li je vredna nastavka (ili spasavanja) pre nego što odustanete.

S druge strane, tu su i odgovori na test garderobe koji nagoveštavaju probleme u vezi.

"Jedna žena mi je rekla da se odmah odlučila za džemper, opisujući ga kao nešto što te zagreva, ali i ’svrbi kada ga predugo nosiš’. Druga je primetila da je njen dečko bio poput ’starog duksa koji ti se sviđa, ali ga nikada ne bi nosio u javnosti ili na važnom sastanku’.

U ovim slučajevima odgovor je sugerisao da su žene prerasle vezu, da više nije nešto na šta su bile ponosne ili u šta su ulagale, kao i da je vreme da izađu iz veze“, kaže Logan Uri.

partneri, svađa
foto: Profimedia

Ali čak i ako je vaš odgovor sličan, možda nije siguran znak da treba da napustite vezu. Na kraju krajeva, tumačenje vašeg odgovora zahteva od vas da analizirate sopstvenu psihu i razmislite o emocijama koje povezujete sa komadom odeće koji ste izabrali prilikom testiranja.

U svakom slučaju, dobro je za vašu vezu ako je vaš odgovor omiljeni predmet u vašem ormaru, ili bilo šta što vas greje ili štiti. a zabrinjavajuće je ako je izbor pao na odevni predmet koji uključuje nešto što svrbi, nekad je neprijatno za nošenje, ili je nešto u čemu napolju ne biste voleli da budete viđeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs