MARIN IZ FOJNICE SVAKI DAN POPIJE 27 LITARA VODE: "To je jednostavno put koji mi je Bog namenio"

Marin Čuturić iz Fojnice svaki dan popije do 27 litara vode, a da to ne radi verovatno bi njegov život bio ozbiljno ugrožen. Marin je na ovo svoje stanje naviknut

Zanimljivosti
09:03h Autor:
MARIN IZ FOJNICE SVAKI DAN POPIJE 27 LITARA VODE: "To je jednostavno put koji mi je Bog namenio"
Marin iz Fojnice svaki dan pije 27 litara vode, Foto: Printscreen/youtube/ ITV STORY

Marin Čuturić iz Fojnice dnevno popije 27 litara vode, a mnogi ga zbog toga smatraju čistim fenomenom. Marin je rođen sa retkim hormonskim poremećajem zbog čega svaki dan mora unositi velike količine tečnosti u organizam. Njegova dijagnoza je poznata kao dijabetes insipidus i za tu bolest nema leka, a Marin tvrdi da mu to nije prepreka jer je na ovu bolest naviknut od rođenja.

Marin Čuturić
foto: Printscreen/youtube/ ITV STORY

"Jednostavno sam shvatio da moram da pijem velike količine tečnosti i to je to. Jedino što mi smeta je što stalno moram da nosim sa sobom vodu i što često idem u toalet. Bilo je momenata kada sam patio, kada sam se osećao diskriminisano, na primer kada smo išli na ekskurziju, pa ja nisam mogao sa celim razredom da idem, ali inače se trudim da budem pozitivan i da razmišljam o ovom poremećaju kao normalnom stanju, jer tu ništa ne mogu da promenim," kaže Marin za ITV STORY.

Marin Čuturić
foto: Printscreen/youtube/ ITV STORY

Marin se trudi da živi normalno i bez opterećenja. Bavi se planinarenjem, vozi bicikl i trči, a kako kaže - skoro nikad nije bolestan, jer voda koju unosi u telo "ispira sve bakterije".

"Tu su prisutna dva hormonalna poremećaja hipofize. Nije mi to teret u životu, ali samo ne smijem ostati bez vode. Prihvatio sam to stanje." između ostalog rekao je Marin.

"Nikad na put ne idem bez vode, uvek sa sobom u automobilu imam oko 5 do 6 litara vode."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs