nema predaje!

NAJSTARIJA GIMNASTIČARKA NA SVETU IMA 97 GODINA I NIJEDAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Evo čemu duguje vitalnost u 10. deceniji

Neki ljudi se odupiru starenju i nastavljaju da se i u poznim godinama bave stvarima u kojima uživaju. Među tim ljudima nije Johana Kvas, jer je ona jedna od najstarijih gimnastičarki na svetu

Zanimljivosti
Autor:
NAJSTARIJA GIMNASTIČARKA NA SVETU IMA 97 GODINA I NIJEDAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Evo čemu duguje vitalnost u 10. deceniji
Tajna izgleda najstarije gimnastičarke, Foto: Profimedia

Zdrav um je u zdravom telu, pokazuje Johana Kvas, rušeći sva ograničenja koja donose godine.

Ova nekadašnja nastavnica fizičkog počela je da se bavi gimnastikom još kao dete, a sa devet godina učestvovala na svom prvom takmičenju.

Johana Kas
foto: Profimedia

Snimci nastupa i treninga Johane Kvas postali su 2012. viralni i imali milione pregleda na Jutjubu, što je tada 86-godišnju sportistkinju učinilo zanimljivom za nemačke i svetske medije. Iste godine je dobila i Ginisovu titulu najstarije gimnastičarke na svetu.

Kasova kaže da je tajna njene vitalnosti u odmerenoj i zdravoj ishrani. Trudi se da ne jede ni previše ni premalo, a najbitnije joj je da unosi dosta zeleniša. Svakog dana vežba po sat vremena, obično tako što šeta ili pliva, a gimnastiku upražnjava dva puta nedeljno. Zdravstvenih problema nema.

Johana Kas
foto: Profimedia

"Moje telo je istrenirano do tačke da sve vežbe i pokrete mogu da izvodim bez muke", kaže Kvasova i savetuje mladima da pronađu najbolji sport za sebe, koji god da je, i počnu da se bave njime.

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs