NAJOPASNIJI ČOVEK OSNOVAO JE KULT KOJEM SU VEROVALI MNOGI: Silovao je dečake, a onda je ubio glumicu u 9 mesecu trudnoće

Kada je Čarls Menson umro, mnogi su rekli da ga je opravdano stigla kazna božija

Zanimljivosti
Autor:
NAJOPASNIJI ČOVEK OSNOVAO JE KULT KOJEM SU VEROVALI MNOGI: Silovao je dečake, a onda je ubio glumicu u 9 mesecu trudnoće
Čarls Menson, Foto: Profimedia

2017. godine stigla je vest da je Čarls Menson, vođa kulta "Porodica" umro u 83 godini u kalifornijskom zatvoru.

Pola planete je odahnulo sa olakšanjem, a druga polovina je rekla:"Stigla ga je kazna božija."

Razlog za ovakve reakcije nalaze se u činjenici da su Menson i njegovi sledbenici počinili neke od najmonstruoznijih zločina prošlog veka, a sve u ime uverenja i pripadanja njegovoj sekti.

Ovaj kult bio je optužen za ubistvo glumice Šeron Tejt, supruge reditelja Romana Polanskog, koja je bila u devetom mesecu trudnoće. Menson i njegovi saradnici činili su tzv. "Porodicu Manson" iako nisu bili u nikakvoj rodbinskoj vezi, a predstavljali su svojevrsni kult koji je nastao kao mešavina hipi kulture i sektaškog ekstremizma, piše sajt 100posto.

Po Mansonovim naređenjima članovi njegove "porodice" počinili su nasilna ubistva, za koja je on verovao da su početak "Helter Skelter" rata.

Iako su Manson i njegovi saradnici osuđeni na smrt, već sledeće godine je ukinuta smrtna kazna u Kaliforniji pa su im presude automatski promenjene u doživotne zatvore.

Čarls Menson je svoju smrt u 83. godini tako dočekao u zatvoru Korkoran u središnjoj Kaliforniji. Čak jedanaest puta tražio je pomilovanje.

Prema nekim novim saznanjima forenzičara Menson i njegovi sledbenici su ubili više ljudi nego se to do sada mislilo.

Čarls Menson
foto: Profimedia

Menson je rano započeo s kriminalom, kada je nakon serije pljački sa 12 godina završio u popravnom domu. Njegov socijalni radnik zaključio je da se radi o agresivno antisocijalnoj osobi visoke inteligencije (121 IQ). U jednom od popravnih domova silovao je drugog dečaka držeći mu nož pod grlom, nakon čega je završio u pravom zatvoru. Nakon dve godine postao je uzoran zatvorenik i pušten je u maju 1954.

Vrlo brzo se ponovno našao u zatvoru zbog krađa, učestvovanja u prostituciji i agresivnih napada, gde je tokom jedne od procena zabeleženo da Manson ima "retko viđenu potrebu da bude u centru pažnje". Drugi put je pušten 21. marta 1967.

Čarls Menson
foto: Profimedia

Nakon toga najpre je ušao u muzičke krugove koji će postupno dovesti do ubistva Šeron Tejt, a potom je sreo i devojku koja se nije previše protivila da njen dečko u njihov stan dovodi i druge devojke. Tada se i rodila ideja o "porodici".

Menson je verovao kako će u Americi doći do "rata među rasama" iz kojeg će on izaći kao vođa novog društvenog poretka, a čak mu je i uspelo da uveri svoje sledbenike kako je on reinkarnacija Isusa Hrista. Da, u tome su mu pomogle droge, a oni koji su ga u to vreme poznavali pripisuju mu i neverovatnu harizmu kojom je privlačio sledbenike pa ih uvlačio u svet svog izopačenog kulta.

O Mansonu i njegovim sledbenicima snimljen je čak i film „The Manson family“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs