SVET JE ŠOKIRAN SAZNANJEM DA JE OVA ŽENA PUŠTENA IZ ZATVORA: Bila je članica kulta, a ono što je radila je JEZIVO

Lesli Van Houten, nekadašnja članica kulta Čarlsa Mensona, puštena je iz zatvora nakon što je odslužila kaznu zbog ubistva nekoliko osoba pod uticajem ideologije ovog kulta

Lifestyle
Autor:
SVET JE ŠOKIRAN SAZNANJEM DA JE OVA ŽENA PUŠTENA IZ ZATVORA: Bila je članica kulta, a ono što je radila je JEZIVO
Lesli Van Houten, Foto: DAMIAN DOVARGANES / AFP / Profimedia

Lesli Van Houten izašla je iz zatvora u utorak, nakon što je odslužila 53 godine kazne zbog učešća u dva zloglasna ubistva kulta Čarlsa Mensona.

Lesli je bila najmlađi član tog kulta i kada su ubili glumicu Šeron Tejt imala je 19 godina. Sada je na slobodi, premeštena u posebnu ustanovu za rehabilitaciju. Očekuje se da će se ona u toj ustanovi zadržati oko godinu dana, a njen advokat navodi da Lesli sada uči kako se koristi mobilni telefon, da ode do prodavnice i kako da koristi platnu karticu.

"Ona se još uvek navikava na ideju da je ovo stvarno. Ona je u zatvoru provela 53 godine i ne zna da koristi ni bankomat, ni mobilni telefon, ni kompjuter," kaže njen advokat.

Lesli Van Housten
foto: DAMIAN DOVARGANES / AFP / Profimedia

Lesli je imala 19 godina kada je sa članovina kulta Čarlsa Mensona ubila nekoliko osoba, pod uticajem ideologije ovog Čarlsa Mensona.

Ona je tokom suđenja priznala kako je držala Rozmari pa ju je posle u stomak ubola 16 puta, kako je pomogla ostalim da isecka Lenovo telo pre nego je krv razmazala po zidovima. Lesli nije učestvovala u ubistvu glumice Šeron Tejt, ali je bila prisutna.

Čarls Menson
foto: Profimedia

Ona je izjavila da se kaje zbog ubistva, da je bila psihički bolesna od upotrebe LSD-a, te da je verovala da je Čarls Menson bio "Isus Hrist".

Lesli je prvo bila osuđena na smrt, ali joj je kazna smanjena na doživotnu, da bi se 3 puta žalila i sada je žalba usvojena, te je ona puštena na slobodu.

Kult poznat kao "Porodica Menson" odgovarali su za smrt 7 ljudi među kojima je bila i glumica Šeron Tejt.

Čarls Menson je umro u zatvoru 2017. godine, prirodnom smrću. Imao je 83 godine.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs