Pronađite se

Test: Šta radite nedeljom određuje vašu ličnost!

Ako vam je prioritet da očistite kuću pre prvog obroka i stalno ste u žurbi, verovatno jedna od onih osoba koje sebi ne praštaju greške
Zanimljivosti
08:50h Autor:
Test: Šta radite nedeljom određuje vašu ličnost!
Foto: Shutterstock

Uradite kratki test, pronađite se u nekim od ovih odgovora i saznajte mišljenja američkih psihologa u odnosu na to kako provodite nedelju i na šta bi trebalo da obratite pažnju u svom životu!

Odgovor 1

"Nedeljom se izležavam do podneva, a onda ostatak dana provedem u pidžami", govori sledeće:

Trebalo bi da pazite na šta i na koji način trošite energiju u toku radne nedelje. Bilo bi dobro da steknete naviku da odmarate svakog dana makar po 15 – 30 minuta. Ne morate da spavate, i samo ležanje će da utiče na vaš nivo energije. Zapitajte se koliko ima pravog zadovoljstva u vašem životu? Koliko ste zadovoljni? Kakav je vaš odnos sa najbližima?

Kako da opremite spavaću sobu pomoću Feng šuija saznajte OVDE.

Odgovor 2

"Odmah po ustajanju sređujem stan, sobu, usisavam, brišem prašinu... Iako ustajem rano, ne stajem dok sve ne sredim što obično potraje i do 13 – 14h. Tek kad je sve sređeno imam prvi obrok ", govori sledeće:

Da li ste u ovakvoj žurbi i kada su u pitanju ostale stvari? Vi ste verovatno jedna od onih osoba koje sebi ne praštaju greške. Jeste li sigurni da sebi dajete pravo na zadovoljstvo? Da li ste sigurni da mislite da zaslužujete zadovoljstvo? Radne navike su jedno, a blago manična potreba za što hitrijim izvršenjem obaveza nešto sasvim drugo. Razmislite o tome u koju grupu spadate. Za početak, oprostite sebi sve što niste do sad. Niste za sve Vi odgovorni.

Odgovor 3

"Nedelja? Najčešće je prespavam. Jedva čekam da prođe. Ustanem iz kreveta popodne, jedem, operem kosu, pripremim garderobu za sutra i pre 22h sam ponovo u krevetu", govori sledeće:

Osim ako nije u pitanju neverovatan umor od rada tokom radne nedelje, i dešava se veoma retko, ovo "nedeljno ponašanje" najčešće ukazuje na beg. To može da bude beg od potisnutog nezadovoljstva nekim segmentom života. Razlozi mogu da budu različiti i mnogobrojni. Ipak, najviše govore o tome na koji način se osoba nosi sa tim nezadovoljstvom. U ovom slučaju ukazuje da je osoba odabrala da što bolje zna i ume da "beži" od problematične zone i da čeka da prođe samo od sebe. Ove osobe često misle "valjda će se nešto rešti samo od sebe".

Kojih 20 stvari čine da se žene i muškarci osećaju sjajno u svojoj koži pročitajte OVDE.

Odgovor 4

"Nedeljom ustajem malo kasnije nego obično, volim da se dobro naspavam. Posle doručka uvek imam neki "opušten plan", to može da bude šetnja sa prijateljicama/mužem/decom, večernji odlazak u bisokop/pozorište, a nekad se desi da pozovem najbliže osobe na ručak, naročito lepim danima kada možemo pola dana da provedemo napolju", govori sledeće:

Moglo bi se reći da ste odabrali pravu meru kada je u pitanju odnos radna nedelja – kraj vikenda. Za razliku od osoba koje jedva čekaju da nedelja prođe ili da se zatrpate dodatnim obavezama, vi znate da iskoristite blagodeti neradnog dana. Verovatno imate stabilne odnose sa važnim osobama u životu, i upravo te osobe su vaša najveća podrška i oslonac. Vrlo je verovatno da ste odrasli u tradicionalnoj porodici, i da se trudite da kao odrasla osoba to prenosite dalje.

Koji su znakovi zdrave veze saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs