4 tipa oblika lica

Leva strana lica je nasleđe oca, a desna majke: Šta izgled govori o vašem karakteru!

U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena. Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom – dijagnostičar koji je posmatranjem crta lica i mogao da odgonetne karakter ljudi, dobre i loše strane, kao i njihovu preodređenost
Zanimljivosti
17:36h Autor:
Foto: Shutterstock

Više vam se puta dogodilo da gledajući nečije lice osetite prijatnost ili nelagodu. Susreli ste nepoznatu osobu koja vam je na prvi pogled simpatična ili, pak, potpuno odbojna, a razlog tome, jednostavno ne možete da objasnite. Neki stručnjaci rešenje nalaze u fiziognomici - umeću čitanja crta lica, oblika lubanje i građe tela.

 

Starenjem, mršavljenjem, debljanjem, pa i čupanjem obrva ili plastičnim operacijama naša se fizionomija neprestano menja, a tako se često menja i naš karakter. To je logično, jer ako osoba koja sebe smatra neatraktivnom smrša ili promeni nešto na sebi, promeniće i svoj stav.

 

Ko ste bili u prošlom životu i šta ćete biti u budućnosti, saznajte OVDE.

 

Ali se isto tako može dogoditi da se sa izmenjenog lica iščitava nešto sasvim suprotno od pravog karaktera osobe, zaključuju stručnjaci.

 

Tehnika čitanja s lica može nam pomoći i u poslu. Za uspešan poslovni razgovor idealno je da koristite tehniku koja podrazumeva kopiranje izraza lica i gestova druge osobe sa sekundom zakašnjenja, ali, naravno, ne previše očigledno. Laganje je najlakše otkriti jer osoba koja ne govori istinu najčešće izbegava direktan pogled, nervozno kašljuca, često drži ruku preko usta, oblizuje ili gricka usne, tapka nogom, lagano se vrpolji i stišava glas.

 

OVDE saznajte kako početno slovo vašeg imena određuje i vaš karakter.

 

U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena - Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom –dijagnostičar koji je posmatranjem crta lica i tela mogao da odgonetne karakter ljudi, dobre i loše strane i njihovu preodređenost.

 

O čemu se dakle radi? Naša su tela, pa tako i lice, asimetrična. Stručnjaci kažu da je leva strana lica nasleđe oca, a desna nasleđe majke.

 

OVDE saznajte kojih pet stvari žene nasleđuju od svojih majki.

 

Kad se proučava i čita s lica, naša ličnost krije se u onom delu koji je najizraženiji ili najrazvijeniji, a to su čelo i uhoČelo i uho imaju tri zone, a posmatraju se spreda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji deo čela, kod obrva, vole da uživaju u životu. Srednji deo čela su emocije, a srednji deo uha izražava veštinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

 

Što se tiče oblika lica, postoje četiri tipa: oblik trougla, obrnuti trougao, četvrtasto i oblo lice.

 

Svaki od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trouglastim licem voli i ceni direktan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može da podnese. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sagovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.

 

Noge, guza i kukovi vas odaju! OVDE saznajte šta oblik tela govori o vama.

 

S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sagovornici koji zainteresovano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ne znaju da ih reše.

 

Oči, ogledalo duše

, takođe jako puno govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje.

 

Osobe sitnih očiju vole direktan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora.

 

OVDE saznajte kakva je sudbina zapisana u vašem imenu - grešite li u izboru partnera, da li ste spremni na neverstvo.

 

Osobe krupnih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole da razgovaraju o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

 

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumevanja, pravo "rame za plakanje".
Osobe s punim usnama okrenute su užicima, sklone su zavođenju, senzualne su i naginju seksualnim zadovoljstvima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...