Zaštitnik žena

Nije bio obavešten: Policajac prekinuo predstavu na otvorenom, misleći da muž stvarno bije ženu!

Policajac je prišao i počeo da preti glumcu, misleći da se na ulici odigrava nasilje nad ženom
Zanimljivosti
03:58h
Nije bio obavešten: Policajac prekinuo predstavu na otvorenom, misleći da muž stvarno bije ženu!

Malo ko je mogao i naslutiti da će glumačka predstava na otvorenom na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru u Republici Srpskoj, sa temom nasilje u porodici, do suza nasmejati mnogobrojne gledaoce. A pogotovo da će biti prekinuta - i to intervencijom policije!

Kao grom iz vedra neba, zavesa je pala kada je neobavešteni, ali revnosni policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepašćenog glumca, uveren da on uistinu ima nameru da odseče kosu i bije svoju neposlušnu suprugu.

"Stani! Gluma je! Pusti ga! Predstava je!" - povici su prisebnih gledalaca sa tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasli 20-godišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra iz Viteza, objašnjava da je tamošnje udruženje „Mladi Romi“ izvodilo predstavu "Reci NE nasilju u porodici“.

Po scenariju, obesni suprug se, zbog „fejsbučenja“, okomio na suprugu, inače, majku njihovo troje dece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

"Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su verovatno zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao nameru da odseče kosu supruzi" - objasnio je Denić.

Zbog čega je privedena Nataša Bekvalac na Ibici, saznajte OVDE.

"Na to je, na opšte iznenađenje, uniformisani policajac uleteo među glumce i okomio se na glumca supruga. Svi smo bili zatečeni. Srećom, dalje neugodnosti spasli su ga povici publike.

Policajca je, prema mnogima, ponela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište „sukoba“.

"Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije. Pogotovo kad mi je policajac prilazio preteći rečima: „Odbij, stani, šta ti je? Čuješ li ti mene?!", rekao je glumac Aldin.

Među onima koji su iz publike dovikivali „Predstava je“, bio je i Željko Jokić, jedan od starešina prnjavorske policije.

"Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke. Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao. Mnogi od prisutnih su se bukvalno pokočili od smeha kada su se uverili da intervencija policajca nije bila sastavni deo predstave" - iskreno je rekao Jokić.

Borbu koja će vas nasmejati do suza, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs