ŠOK!

KRISTINA JE BIVŠA STJUARDESA I OTKRILA JE MRAČNE STRANE OVOG POSLA: Sve bi da rade a kad čuju OVO beže glavom bez obzira

Nećete moći ni da zamislite koje su najmračnije strane posla stjuardese!

Zanimljivosti
11:08h Autor:
KRISTINA JE BIVŠA STJUARDESA I OTKRILA JE MRAČNE STRANE OVOG POSLA: Sve bi da rade a kad čuju OVO beže glavom bez obzira
Mračne strane posla stjuardese, Foto: Printscreen Tik Tok / Kristina Grabež

Bivša stjuardesa Kristina Grabež, koja je radila šest godina u jednoj stranoj avio-kompaniji, otkriva sve mračne strane ovog "posla iz snova" po mišljenju mnogih.

Naime, susretala se sa brojnim neprijatnim i nepredvidivim situacijama, a ističe da i poneke redovne obaveze nisu uopšte bajkovite.

Zanimanje stjuardese već godinama glasi za jedno od najpopularnijih, posebno među mlađim devojkama. Obično ih asocira na luksuzna putovanja širom sveta, kao i na platu od po nekoliko hiljada evra. Međutim, u stvarnosti to sve mnogo drugačije izgleda.

O ovom poslu često govori i Kristina na TikToku i Instagramu, razbijajući razne predrasude, a za njene zanimljive priče zainteresovalo se preko stotine hiljada ljudi! Jednom prilikom je detaljno opisala i onu ružnu stranu popularne profesije, te su mnoge devojke shvatile da, ipak, ne žele time da se bave.

- Sve bi one bile stjuardese dok ne shvate da moraju da čiste toalete, da se bude u 2 ujutro, da rade tokom svih praznika. Treba da budu spremne na neželjeni flert i prekomernu seksualizaciju profesije, hroničnu neispavanost, opadanje kose, debljanje od avionske hrane, izloženost radijaciji i virusima - bila je potpuno iskrena Kristina.

A osvrnula se u na čuveni iznos plate. Napravila je tabelu sa njenim raspored, naglasivši koliko je od svakog leta zaradila.

- Ovo su svi moji letovi u toku jednog meseca i koliko sam ja zaradila na svakom od njih. Rute na kojima sam letela su bile: Minhen, Sidnej, Minhen, Vašington, Sidnej i Kazablanka. Na desnoj strani tabele vidimo sate dužnosti. Na letu za Sidnej sam imala 33 sata dužnosti i od toga sam zaradila 1.597 dirhama, što je oko 425 evra. Na letu za Minhen imala sam 16 sati dužnosti i to je izašlo na oko 200 evra - priča Grabež.

@tinagrabez Ovako izgledaju moje pripreme za let!✈️ Nezaobilazan deo svakog mog spremanja je temeljno čišćenje lica NIVEA Rose Touch ili NIVEA Green Tea penom. Pogodne su za korišćenje svakog dana jer ne isušuju kožu već je hidriraju i štite. Obavezno isprobajte i javite mi utiske! #stjuardesa #cabincrew #tiktokbalkan #niveasrbija #nivearosetouch #crewlife #stjuardesinapriča ♬ (Without rain) Jazz Lo-fi chill out(875940) - Hazumi

Dodajući da je svaki boravak van baze plaćen, a da je njena osnovna plata iznosila 1. 200 evra.

U središnjem delu tabele se nalazi boravak van baze, tj. u mom slučaju boravak u hotelima u Minhenu, Sidneju, Vašingtonu i Kazablanki. Vidimo da je meni svaki boravak van baze bio plaćen. Van baze sam provela 180 sati i za to sam dobila 723 evra. Kada se to sve sabere, vidimo da sam za 131 sat letenja uzela 1.674 evra, za 180 sati ‘lejovera’ 723 evra i to ukupno izađe na oko 2.400 evra. Na tih 2.400 evra se dodaje i bazna plata, a moja je bila oko 1.200, što je sve ukupno oko 3.600 evra - zaključila je Kristina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs