pažljivo pročitajte

GRČKU MONAHINJU GAVRILU PITALI SU KOJE SU NAJVAŽNIJE GODINE U ŽIVOTU SVAKOG OD NAS: Njen odgovor mnoge je šokirao

Grčka monahinja ističe da se sreća nikada ne čeka!

Zanimljivosti
16:18h Autor:
GRČKU MONAHINJU GAVRILU PITALI SU KOJE SU NAJVAŽNIJE GODINE U ŽIVOTU SVAKOG OD NAS: Njen odgovor mnoge je šokirao
Foto: Profimedia

Reči grčke monahinje Gavrile bi svako od nas trebalo pažljivo da pročita i dobro da razmsli. Važno je naučiti uživati u procesu ostvarenja naših želja, što donosi mnogo sreće i lepih osećanja, a ne čekati na njih! Ne postoji osoba na svetu koju nešto ne muči, ali kako se gleda na stvari je presudno za život isunjen smehom, zadovoljstvom i uspehom.

Verovatno vam je nekada prolazila kroz glavu misao "samo još ovo da ispunim ili da uradim, onda ću da se posvetim sebi i da uživam", zar ne? I da li je bilo tako? Mislimo da nije, jer se sigurno pojavila nova situacija koju ste morali da rešavate.

Žena, zabrinuta žena, starija žena
foto: Profimedia

Zato, ne čekajte da vam se ispune želje, kako biste bili srećni, mnogo je važnije da se osećate ispunjeno i zadovoljno, dok ih ostvarujete. Čekajući na sreću, godine vam prolaze. Osvestite se, tek, negde na sredini života i pitate se da li je moglo nešto drugačije.

Naravno da je moglo i nikada nije kasno za pozitivne promene u životu, bez obzira koliko godina imate! One su samo broj, kada se vi osećate motivisano i spremno za razne žvotne poduhvate.

žena, sreća, zadovoljstvo, Zadovoljna žena
foto: Profimedia

Kada su upitali grčku monahinju Staricu Gavrilu (Papajanis), koje godine su najvažnije u životu svakog čoveka, ona je mnoge iznenadila odgovorom:

- Vreme koje sada proživljavate, osoba koju srećete sada i ovde, posao koji radite u ovom sadašnjem trenutku, oni su uvek najznačajniji u vašem životu - bila je jasna monahinja.

Srećna žena
foto: Shutterstock

Zato osvestite lepotu i moć sadašjeg trenutka! Ne osvrćite se za onim što je prošlo, iz toga ste naučili važne lekcije i pošli dalje mnogo mudriji. Takođe, nemojte se opteretiti ni sa onim što dolazi, svakako ne možete ni na to uticati. Jedino što imate u rukama je ovaj momenta i zato je najvažnije da mu se u potpunosti posvetite. Probajte i videćete koliko radosti ima na svakom ćošku, ako je potražite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs