čuvajmo prirodu!

RECIKLIRAJTE OVE UREĐAJE I YETTEL VAM DAJE 10.000 DINARA POPUSTA: Dovoljno je samo JEDNU STVAR da uradite!

Recikliranjem se, pre svega, čini jedna od najvažnijih stvari u današnjem vremenu - čuva se, već, prilično narušeno stanje prirode.

Zanimljivosti
19:39h Autor:
RECIKLIRAJTE OVE UREĐAJE I YETTEL VAM DAJE 10.000 DINARA POPUSTA: Dovoljno je samo JEDNU STVAR da uradite!
Foto: Shutterstock

Naime, kako je kompanija Yettel svesna da je očuvanje prirode jedan od naših najvažnijih zadataka, pokrenula je veliku akciju početkom jula! Verovali ili ne, možete da reciklirate brojne elektronske uređaje i za to da dobijete popust do 10 hiljada dinara na narednu kupovinu!

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog programa reciklaže mobilnih telefona, Yettel proširuje program i na druge elektronske uređaje. Svi zainteresovani građani, bez obzira da li su Yettel korisnici ili ne, pored mobilnih telefona, mogu da recikliraju:

  • laptopove,
  • rutere,
  • tablete,
  • modeme,
  • pametne satove.
Yettel
foto: Yettel

Od početka akcije u aprilu 2020. godine, reciklažom 250 hiljada mobilnih telefona, Yettel je odložio 17 tona elektronskog otpada, što omogućava da se 5100 grama zlata, 2380 grama platine i paladijuma i 2380 kilograma bakra ponovo upotrebi. U novoj akciji, tokom jula i avgusta, za svaki reciklirani uređaj, korisnici dobijaju popust u iznosu od 10 hiljada dinara, koji u narednih 30 dana mogu da iskoriste za kupovinu novog telefona, pametnog sata i dodatne opreme. Uređaji se mogu predati u svakoj od 125 Yettel prodavnica širom Srbije.

- Do sada smo sa našim korisnicima reciklirali više od 250 hiljada telefona. Sada idemo korak dalje i proširujemo program i na druge uređaje. Postavili smo ambiciozan cilj da recikliramo najmanje milion mobilnih uređaja do 2025. godine. Pozivamo sugrađane da nam u tome pomognu, i da elektronski otpad koji stvaramo bezbedno odložimo i recikliramo - rekao je Saša Filipović, komercijalni direktor u Yettelu.

Yettel
foto: Yettel

Prema podacima portala Statista, godišnje se u svetu proda oko 1.5 milijardi mobilnih telefona, dok GSMA istraživanje pokazuje da 86 odsto evropskog stanovništva koristi usluge mobilne telefonije.Većina ljudi koristi jedan mobilni telefon 18 meseci, iako uređaji mogu da traju i duže.

Recikliranjem samo jednog mobilnog telefona uštedi se dovoljno energije za napajanje laptopa, čak, 44 sata.

Osim programa reciklaže uređaja, Yettel sprovodi i druge ekološke inicijative, poput upotrebe papirnih kesa i izdavanja elektronskih računa korisnicima, reciklaže otpada u upravnoj zgradi i upotrebe struje dobijene iz obnovljivih izvora energije.

Yettel
foto: Yettel

Misli se i o bezbednosti planinara i rekreativaca

Nedavno je potpisan trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu sa Gorskom službom spasavanja, kako bi se povećala bezbednost svih planinara i rekreativaca. Cilj je da se građanima pruži adekvatna podrška, bilo da je reč o nekoj vanrednoj situaciji, bilo o boravku napolju.

Pronađite svoj balans!

Yettel je novi telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe, predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Pruža digitalne usluge i povezanost, sa fokusom na korisnike i jednostavnom misijom: pomoći im da pronađu svoj balans.

Ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji i do marta 2022. godine poslovao je pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu od 2006. godine i trenutno zapošljava više od 1550 ljudi. Ima bogatu ponudu digitalnih i fiksnih usluga, mobilne i dodatne opreme na više od 130 prodajnih mesta širom zemlje.

Yettel
foto: Yettel

Yettel pokriva celu teritoriju Srbije brzim i pouzdanim internetom, pružajući superiorno korisničko iskustvo. Prvi je operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji. Yettel nudi kreativna, inovativna i jednostavna rešenja za korisnike na mobilnom i fiksnom tržištu, a 2021. godine lansiran je Hipernet sa najboljim internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo.

Za više informacija, posetite www.yettel.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs