SVAKA ŽENA TREBA DA PROČITA

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ O PAKLU ZVANOM SPREMANJE ZA LETOVANJE: Duhovito i tako istinito!

Ovoga se valja podsetiti pred svaki odlazak na letovanje

Zanimljivosti
20:24h Autor:
MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ O PAKLU ZVANOM SPREMANJE ZA LETOVANJE: Duhovito i tako istinito!
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Većina žena spremanje za odmor shvata previše ozbiljno, pa samom putu prethode iscrpljujuće dijete, treninzi, šoping do iznemoglosti... Zatim, pakovanje koje traje danima. Hteli do da priznamo ili ne, uvek ponesemo duplo više stvari nego što nam treba.

O ovoj temi pre nekoliko godina pisala je i Mirjana Bobić Mojsilović, na duhovit i prepoznatljiv način. Tekst prenosimo u celosti i savetujemo da pažljivo pročitate.

„Spremanje za more danas se ispostavlja kao neverovatno veliki zadatak, pogotovo ako slušate savete stručnjaka iz oblasti mode, zdravlja i takozvanog „vođenja života“, ili „life coaching“.

Treneri života javljaju da sve ide kao po loju, ako prvo zavolimo sebe, a gurui mode, izgledanja i okupatori ženske pažnje, javljaju kako se samopouzdanje stiče, i svaki san ostvaruje, ako samo malo obratimo pažnju na to kako izgledamo, jer je izgled – poruka. A na moru, te poruke se, lakše čitaju.

To znači, pre svega – nabaviti nešto novo: sandale sa visokom štiklom, pa zatim apostolke za plažu, baletanke za nacigovanu haljinu, šešir za slike na instagramu, i kačket za plivanje, pošto lice najviše izgori dok smo u vodi. Zatim tuniku dugačku, „za do plaže“ po mogućstvu heklanu ili providnu, pa pareo da se upari sa torbom za plažu, u kojoj je nešto protiv UV zraka, pa nešto za crnjenje.

Sve one haljine koje nikada ne nosimo u gradu, sad je prilika da spakujemo, kad, ako ne sad, za more? I zatim, obavezno, nešto belo. I nešto crno. A i nešto na cveće, jer boje su boje. Peškir, naravno.

pakovanje, kofer
foto: Shuterstock

Pre toga, jasno, ide rigorozna dijeta. Anticelulit masaže. Pa tretmani lica, redovna gimnastika. Struganje peta, manikir, pedikir, depilacija. Kupovina kupaćeg kostima ( očajanje u kabini u kojoj se proba kupaći, podrazumeva se). Naočari za sunce. Nadogradnja veštačkih trepavica, jer onda i preko dana oči izgledaju našminkano i upečatljivo.

Obavezno farbanje kose. Naravno, i nakit za do plaže, pošto se sa orglicama ne pliva. Cveće za kosu. Hidrirajuće kreme za telo. Ulje za noge i ruke, za veče. Nešto protiv opekotina. I protiv komaraca. I za ne daj, bože, nešto protiv bolova.

Ispostavlja se da uopšte nije lako, nego da je teško. Teško je koliko je težak jedan veliki kofer, nakrcan neophodnim stvarima koje povećavaju samopouzdanje, koje je ionako poljuljano u kabini za probanje kupaćeg (dođavola, mogla sam ranije da počnem sa dijetom!) a i celulit me ubija!

Devojka, Žena, Lice, Oči, Leto
foto: Shutterstock

A i sa ovim šeširom izgledam smešno, i kako ću sa kačketom u vodu? A i gde ću da obučem onu crvenu haljinu i visoke štikle – kad uglavnom jedem picu i giros? Da li da spakujem bar nekoliko papilotni?

Ove godine na sedmodnevno letovanje nosim jedan šorc, jednu suknju, sedam majica, tri kupaća, dva parea, papuče, baletanke, slameni šešir, jedno mleko za telo, jednu pomadu i četiri knjige. Koncept letovanja „mali kofer tri sa tri“, ostavila sam u ropotarnici vlastite istorije, i sada i bukvalno i simbolički, lakša putujem“, piše Bobić Mojsilović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs