Ništa lakše

Ubrzajte dnevnu rutinu: Kako da brže operete sudove

Ako počnete da koristite ove trikove nećete provoditi sate nad sudoperom
Zanimljivosti 03.07.2014. - 21:07h Autor: minimagazin.info
Foto: Thinkstock

Priznaćete, pranje posuđa i nije baš najomiljeniji posao u kuhinji. Zašto ga onda ne biste uradili što brže?
Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete ubrzati ovaj naporni, svakodnevni posao, a mi vam donosimo one najpraktičnije.

 

Pre nego bilo šta počnete, potrebno je da sa suđa očistite ostatke hrane.

 

Uvek isperite suđe nakon upotrebe – ovo će vam pomoći da izbegnete ribanje skorelih ostataka. Pobrinite se da se svi članovi porodice pridržavaju ovog koraka.

 

Koje su to greške u kuvanju koje nas goje, pročitajte OVDE.

 

Ako imate vremena, potopite posuđe. Koristite rastvor sode bikarbone, deterdženta za pranje posuđa i vrele vode. Potrebna vam je manja količina sode bikarbone i deterdženta, jer potapate suđe.

 

Ako nemate vremena da potopite suđe, neposredno pre pranja koristite isti rastvor i napunite sudoperu vrelom vodom. Nakon toga ubacite suđe u sudoperu.

 

Koristite četku za pranje suđa i izribajte svaki komad. Ako naiđete na malo tvrdokornije mrlje, pospite ih sodom bikarbonom i ponovo izribajte. Ona se ponaša kao blagi abraziv i učiniće pravo čudo na tanjirima, šerpama i tiganjima.

 

A kako da spasite zagoreli lonac, saznajte OVDE.

 

Isperite suđe u vreloj vodi i stavite na stalak za ceđenje posuđa.

 

Čaše brišite suvom krpom nakon pranja – na taj način ćete izbeći pojavljivanje mrlja od kapljica vode.

 

Ako pratite pomenute korake, pranje posuđa postaje rutinski posao koji ćete završiti za petnaestak minuta. Stvar je u tome da ne dopustite nagomilavanje posuđa već da posao odrađujete nakon svakog obroka.

 

I na kraju, nakon pranja suđa, oribajte i sudoperu. To ćete najlakše uraditi ako koristite već pomenuti rastvor sode bikarbone i deterdženta za pranje suđa.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...