Šta sve neće uraditi za lepotu

Bizaran i opasan trend: Žene skraćuju nožne prste da bi stale u štikle! (VIDEO)

Takozvana operacija Pepeljuga je novi hit estetske hirurgije u kojima se nožni prsti skraćuju ili produžavaju, a uključuje i liposukciju na masnom tkivu prstiju
Zanimljivosti
02:30h Autor:
Bizaran i opasan trend: Žene skraćuju nožne prste da bi stale u štikle! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Od vađenja rebra zbog užeg struka, do povećanja grudi i do tri broja više, bizarnosti nisu nikakva novost u svetu estetske hirurgije. Međutim, izgleda da su žene ipak našle način da odu još dalje, pa tako tzv. "Pepeljuga-zahvat" postaje sve popularniji u SAD-u, a obuhvata oblikovanje nožnih prstiju i uopšte stopala kako bi ona lepše izgledala u obući.

http://www.youtube.com/watch?v=vQF077hLI30
Najčešće se radi o skraćivanju nožnih prstiju i uklanjanju izraslina na kostima brusilicom, a neretko se masnoće liposukcijom isisavaju iz palčeva kako bi oni izgledali elegantnije.

Nakon brušenja kosti, koža se ušiva, pa ostaju mali ožiljci koji nestanu kroz šest meseci nakon operacije. Osim u SAD-u, takve operacije su sve popularnije i u Velikoj Britaniji, a žene se najčešće žale zbog dužine svojih stopala, koje je u proseku u proteklih 40 godina naraslo za dva broja.

Šta vam stopala govore o zdravlju saznajte OVDE.

Korak dalje sigurno predstavlja i operacija ubrizgavanja masnog tkiva u pete, zahvat kojim se olakšava nošenje ekstra visokih peta.

Kako da smanjite bol izazvan visokim potpeticama pročitajte OVDE.

"Zahvati na stopalima zbog estetskih razloga nisu prihvatljivi, jer oni poput svih operacija nose rizike. U obzir dolaze samo operacije bolnih deformiteta", smatra doktorka Andrea Sot iz britanske klinike za ortopediju St. Anthony's.

A jedna devojka je čak amputirala nogu da bi mogla da nosi štikle, zbog čega se nije pokajala. Više o tome pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs