MOTIVACIJA

OVOM ČOVEKU SKIDAMO KAPU: Evo kako je Maks Perot pobedio rak, pa osvojio prvo mesto na OI!

Profesionalni snouborder Maks Perot zasijao zlatnim sjajem na ovogodišnjim zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu, ponovo u disciplini sloupstajl! A do pre dve godine se porio za život!

Zanimljivosti
Autor:
OVOM ČOVEKU SKIDAMO KAPU: Evo kako je Maks Perot pobedio rak, pa osvojio prvo mesto na OI!
Foto: Printscreen Youtube/Olymics

Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu u februaru 2018, Maks Perot je osvojio srebro u muškom snoubordu, disciplina sloupstajl. Deset meseci kasnije, Perotu je dijagnostikovan rak.

Tokom karijere profesionalnog snoubordera, Maks Perot (27) naučio je šta je istrajnost. Ali Hodžkinova bolest, koja mu je dijagnostifikovana, promenila je značenje te reči. U narednih šest meseci, izdržao je 12 rundi hemoterapije, dok su mu mišići poptuno atrofirali.

Usred hemoterapije i godinu dana nakon osvajanja srebrna, na Instagramu je objavio svoju fotografiju sa medaljom.

-Veoma sam zahvalan na ovim neverovatnim trenucima, Da ponovo proživim i više ovoga za 3 godine – to je definitivno moja motivacija“, napisao je on.

Želja pobedila sve!

Upravo su karijera i želja da nastavi radi ono što voli bili glavna motivacija Perotu tokom onih 12 tretmana hemoterapije.

U julu 2019. Maks Perot je saopštio da je pobedio rak i već u avgustu pokazao svetu da se vratio, osvojivši zlato na takmičenju X Games Norway.

Ali, nije bilo lako...

Mogao je da se popne na svoj bord, ali nije mogao da ga vozi. Hemoterapija mu je iscrpila svu energiju, a mišići su nestali.

I pre nego što su kosa i obrve počele ponovo da rastu, Maks Perot se naterao da ponovo uđe u teretanu i počne da trenira.

Ove godine zasijao zlatnim sjajem!

Sada se našao na tronu na Olimpijskim igrama u Pekingu, ponovo u disciplini sloupstajl. Za razliku od 2018. godine, Maks Perot osvojio zlato i ujedno doneo Kanadi prvu zlatnu medalju na ovogodišnjim OI.

Prvi put u karijeri napravio je dva trostruka skoka zaredom.

- Nisam imao mišiće, nisam imao više energije, nisam imao kardio. Skoro da sam ponekad želeo da odustanem jer mi je postajalo tako teško samo da preživim do sledećeg jutra. Tri godine kasnije stojim ovde i osvajam zlato – zaista ludo - rekao je Maks Perot sa velikim uzbuđenjem posle osvajanja zlata na OI.

Ovaj neverovatni mladić istakao je da je bio mnogo ponosan na sebe, dok je vozio trku i da mu je to bila najteža u karijeri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs