lepote srbije

MOJA PLANINSKA AVANTURA: Ono što sam tamo doživela nigde nisam!

Svaki beg iz grada u prirodu pruža nam osećaj slobode, mira, poleta i radosti. Sama pomisao na veličanstvene planinske vrhove pokrivene snegom, oštar miris četinara i svež vazduh u meni budi sreću, a verujem i u vama

Zanimljivosti
Autor:
MOJA PLANINSKA AVANTURA: Ono što sam tamo doživela nigde nisam!
Foto: Stil/ Privatna Arhiva

Stoga, zastanite i razmislite o uzimanju nekoliko slobodnih dana koje ćete provesti u prirodi, a planina je uvek odličan izbor. Ja sam svoj mir pronašla na Kopaoniku, gde sam provela dva nezaboravna dana. Moja zimska avantura počela je dolaskom u luksuzni hotel "Viceroy Kopaonik Srbija“, jedini rizort sa pet zvezdica na našoj planinskoj lepotici. Čim sam stigla, udahnula sam snažno! Punim plućima! Na recepciji nas je sačekalo ljubazno i nasmejano osoblje, a nakon što smo se raspakovali, domaćini su nas ugostili u jednom od 3 vrhunska restorana u okviru hotela.

1 / 3 Foto: Promo

Zanimljiv je i podatak da tartufi na Kopaoniku rastu na 600-800 metara nadmorske visine, dok je govedina iz Novog Pazara, a kulinarski majstori ovog rizorta lično da biraju najkvalitetnije mesne odreske koji se potom obrađuju u Viceroy kuhinji.

Kada smo se slatko najeli krenuli smo u obilazak hotela. Svaki kutak odiše modernom elegancijom i holivudskim glamurom, a zidove krase umetničke slike nestvarnih snežnih pejzaža. Zemljano tamno drvo, mermer, moderni detalji, u kombinaciji sa neutralnim tonovima i izobiljem prirodnog svetla u sobama i apartmanima daju gostima savršen ugođaj. A fascinantan pogled na ski stazu pravi je raj za oči.

Viceroy
foto: Stil/Privatna arhiva

Da je sezona u jeku, primetno je na svakom koraku jer u hotelu ima najviše skijaša koji sa sobom nose skije i opremu. SPA centar, teretana koja radi do kasnih sati su takođe sjajno mesto za opuštanje, vežbanje i uživanje. I mališani imaju svoj kutak – igraonicu u kojoj se druže i igraju.

Kopaonik
foto: Stil/ Privatna Arhiva

Zavirili smo u 3 konferencijske i sale za sastanke sa kojih takođe „puca“ pogled na srce Kopaonika, a koliko pažnje ovaj brend posvećuje lokalnoj zajednici svedoče i mape Beograda, Novog Sada i Niša koje smo primetili na zidovima.

Viceroy
foto: Stil/Privatna arhiva

U biblioteci u foajeu provela sam dragocene popodnevne trenutke u tišini, uz gutljaje čaja, slatke zalogaje i listanje domaćih i svetskih bestselera. Zanimljivo je da je ova čajanka nastala po ugledu na britansku čajanku, a svakodnevno se gostima nudi promocija čizkejka.

Viceroy
foto: Promo

Krunu raskoši i luksuza osetili smo u penthausu, presedničkom apartmanu od 253 kvadrata sa dve spavaće sobe, a u kojoj odsedaju razne delegacije. Kako su nam otkrili iz hotela, oko Nove godine jedna ruska porodica došla je u ovaj penthaus, a prilikom rezervacije, uopšte nisu pitali za cenu, već su samo tražili da im smeštaj bude konforan i luksuzan, kao i da ima prilaz za privatni helikopter.

1 / 4 Foto: Promo

Da je gastronomska ponuda hotela raznovrsna i vrhunska uverili smo se i drugog dana našeg boravka. Nakon skijanja i šetnje, u novootvorenom azijskom restoranu „Peroko", uživali smo u najboljem sušiju, ribljim i mesnim specijalitetima, uz gutljaje sjajnih pića i koktela Nivatoko.

1 / 8 Foto: Promo

Degustacioni meni od osam jela sa jedinstvenim kombinacijama Volcano, Dynamite, Dragon fire rolnica samo su mali delić magije koji su nam priredili majstori kuhinje Peroka.

Posebno nas je očarao čin serviranje Pekinške patke, apsolutne zvezde „Peroko" menija. Ovaj specijalitet poslužili su nam uz uz hoisin sos i azijske palačinke.

Viceroy
foto: Promo

Jelovnik restorana „Peroko“ odraz je vrhunskog umeća šefa kuhinje Nenada Prokića, ovenčanog Mišlenovim zvezdicama. On lično služi sve goste koji se odluče da probaju neke od glavnih specijaliteta, poput brancina na pari sa tikvicama i domaćim KSO sosom.

"Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji će obogatiti kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima „Peroka“, rekao je Nenad Prokić.

Viceroy
foto: Promo

Generalni direktor hotela „Viceroy Kopaonik Srbija", Marko Korica, istakao je da pored specijaliteta koje se nalaze u njegovoj ponudi, restoran „Peroko“ donosi novi nivo usluge i gastronomskog iskustva na planini.

„Veoma smo ponosni na otvaranje „Peroka“, jedinstvenog azijskog restorana koji predstavlja novu dimenziju fine dining koncepta na Kopaoniku, i kao takav, u potpunosti odražava autentičnost Viceroy brenda. Nastojimo da našim gostima priuštimo gastronomski doživljaj koji do sada nisu imali priliku da iskuse, a koji upotpunjuje i bogata ponuda iz restorana Mountain Kitchen i Pique Ski Bar-a“, rekao je Korica.

Iako je moja zimska čarolija na Kopaoniku završena trećeg jutra, posle ovakvog provoda sigurna sam da ću se ponovo vratiti da uživam u gostoprimstvu i uslugama Viceroy hotela, kao i u planinskim lepotama naše najlepše planine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs