OVO JE LEGENDA VEZANA ZA LITICU SA KOJE JE SKOČIO AMBASADOR ANTIĆ: Usta pakla kriju jezivu tajnu!

Danas je stigla vest da je Oliver Antić, srpski ambasador u Portugalu, tragično je preminuo danas u Portugalu, kada je skočio sa litice zvane Usta pakla. Naime, kako prenose portugalski mediji, Antić koji je bio je u radnoj poseti opštini Kaškaiš, zamolio je svog vozača da stane u mestu Boka do Inferno, gde je po izlasku iz automobila, navodno, skočio u more

Zanimljivosti
20:22h Autor:
OVO JE LEGENDA VEZANA ZA LITICU SA KOJE JE SKOČIO AMBASADOR ANTIĆ: Usta pakla kriju jezivu tajnu!
Foto: Profimedia

Litica u Portugalu poznata pod nazivom Usta pakla veže za sebe jezivu legendu.

Tamo, blizu Kaškaša, nekada je živeo, u velikom zamku, moćan čovek obdaren zlim magijskim moćima. Naviknut da ima sve, odlučio je jednog dana da se oženi bez odlaganja. Ponosan i posesivan, za sebe je želeo samo najbolje.

Da bi našao najbolju ženu za sebe, zatražio je pomoć magičnog sečiva koje mu je pokazalo pravog dragulja među ženama.

Kada su devojku doveli pred njega, vrač je zanemeo pred njenom savršenom lepotom, i primetivši ravnodušnost kojom ga je gledala, ubrzo ga je obuzela teška ljubomora.

Želeći da je zadrži samo za sebe, zaključao ju je u nepristupačnu kulu, blizu mora, a da je čuva kao blago, naredio je svom vernom vitezu.

Izolovani jedno od drugog i od svih ostalih, mlada žena i vitez ostali su tu sami sa svojim mislima.

Usta pakla, Boka de Inferno
foto: Profimedia

Vitez je bezbrojne sate lutao oko kule maštajući o ženi koju čuva. Jednom je poklekao pred svojim snovima i odlučio je da ode u kulu i otključa devojku.

Kada ju je video, njena lepota i tuga ga je fascinirala. Spojeni tragedijom, među njima se ubrzo rodila ljubav, toliko intenzivna i moćna da su odlučili da pobegnu iz tog zatvora. I u svojoj želji da pobegnu, zaboravili su sve ostalo.

Na belom konju galopirali su uz litice obale u mesečinom obasjanoj noći. Ali ljubomorni vrač koji je sve video i znao, razbesneo se i poslao veliku oluju.

Njegov bes je bio tolikida je oluja otvorila "usta pakla" i progutaju konje i jahače, gurnuvši ih u ljutito more.

I oluja se ubrzo smirila, kao utešena darom tih života. Ali stene se više nisu zatvarale i nakon toga su nazvane Boca do Inferno ili Usta pakla. U vetrovitim i olujnim danima, oni kao da žele svima da ispričaju nesrećnu priču o to dvoje ljubavnika.

Usta pakla, Boka de Inferno
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs