Astro prognoza

RETROGRADNI MERKUR DONOSI GOMILU NEVOLJA: Evo šta očekuje vaš znak od 27. septembra do 18. oktobra!

Retrogradni Merkur nas podstiče da usporimo kako bismo posmatrali svoj život, stare greške, popravili neke stvari i doneli nove odluke

Zanimljivosti
Autor:
RETROGRADNI MERKUR DONOSI GOMILU NEVOLJA: Evo šta očekuje vaš znak od 27. septembra do 18. oktobra!
Foto: Shutterstock

Merkur je planeta logike, planova, rasporeda, komunikacije, kupovine i važnih odluka. Od 27. septembra Merkur započinje retrogradni hod u znaku Vage koji će trajati tri dug sedmice. Dobra vest jeste što je to poslednji retrogradni Merkur u 2021. godini, piše Sensa.

Očekuje nas loša komunikacija i konfuzija u ljubavnom i društvenom životu sada će biti sve prisutnija, pa budite izuzetno ljubazni i jasni u pogledu načina na koji se izražavate. Iako svakako postoji potencijal za dramu, retrogradnu energiju možemo iskoristiti u svoju korist pokušavajući da rešimo prošla pitanja u našim međuljudskim odnosima i vežbamo umeće balansiranja različitih gledišta pre donošenja zaključaka.

Retrogradni Merkur nas podstiče da usporimo kako bismo posmatrali svoj život, stare greške, popravili neke stvari i doneli noveo dluke. Umesto da žurno postupate po svojim idejama, pustite ih da "krčkaju" nekoliko nedelja. Sačekajte dane koji će vam doneti pojačanu svest i jasnoću, trenutke kada ćete lakše preokrenuti život na bolje, bez toliko udara sa svih strana.

Evo šta retrogradni Merkur donosi vašem znaku od 27. septembra do 18. oktobra!

Ovan

Provedite dodatno vreme razmišljajući o tome kako vaše reči i postupci utiču na vaše voljene. Nerešeni problemi u vezi verovatno će sada isplivati na površinu, što znači da je potrebno govoriti istinu, ali to ne činite grubo. Empatija će vam pomoći da izbegnete nepotrebnu dramu.

Bik

Vaša rutina se okreće naopako, pa pokušajte da prilagodite svoja očekivanja i dajte sebi malo slobode kada je u pitanju produktivnost. Prihvatanje ovih promena vezanih za raspored, iako će biti stresno, moglo bi da bude skriveni blagoslov. Posvetite se stvarima koje vam donose energiju, a ne aktivnostima i ljudima koji je crpe.

Devojka, Lice, Portret, Depresija
foto: Shutterstock

Blizanci

Očekuju vas brojni zadaci, a vi ćete biti značajno usporeni. Moraćete da napravite malu pauzu u poslovnim projektima. Međutim, ovu pauzu možete iskoristiti za ponovno otkrivanje prošlih izvora inspiracije. Govoreći o prošlosti, pazite da bivši ponovo ne zatraže drugu priliku. Vratite se samo ako zaista osetite iskru.

Rak

Vaše emocije biće pomalo “otkačene” pod uticajem retrogradnog Merkura. To bi moglo da vas izbaci iz rutine kod kuće i učini da se osećate kao da ne možete da se opustite. Iskoristite ovo nastoječi da budete iskreni prema prijateljima i članovima porodice, i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pasivno agresivne interakcije samo će pojačati napetost.

Lav

Retrogradni Merkur vam donosi velika odlaganja. Očekujte da će svakodnevna komunikacija biti zbunjujuća, da će vam prijemno sanduče biti prepuno i da će vam za neke aktivnosti trebati dvostruko više truda nego obično. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite sa izvršenjem obaveza, usporavanje i razmišljanje zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavljate posao.

Devica

Kod vas retrogradni Merkur utiče na finansijski sektor. Izbegavajte veće kupovine jer ulaganje neće doneti ono što ste očekivali. Iako se kupovina ne preporučuje, pravo je vreme da sagledate svoje navike potrošnje i potrudite se da uravnotežite stanje na svom bankovnom računu.

Žena, Portret
foto: Shutterstock

Vaga

Retrogradni Merkur je u vašem znaku pa ćete izgubiti sigurnost u sebe, a mnogi će se pitati da li su doneli dobre odluke. Ali, premišljanje o tome kako se predstavljate samo će vas učiniti svesnijim sebe, pa probudite svoj prirodni osećaj šarma i taktičnosti koji će vam pomoći da se lakše snađete u bilo kojoj društvenoj zamci.

Škorpija

Prirodno ste u kontaktu sa svojom osetljivom duhovnom stranom. Ali, tokom ove retrogradne faze možda će vam biti teško da pristupite tom snažnom osećaju intuicije ili shvatite šta vaša podsvest pokušava da vam kaže. Pokušajte da zapišete svoje snove ili vodite dnevnik kako biste mogli da razmislite o svojim osećanjima.

Strelac

Možda će biti teško ne prepustiti se tračevima u narednih nekoliko nedelja, ali dajte sve od sebe da pobegnete od toga. Retrogradni Merkur kod vas se kreće društvenim sektorom, pa ako niste pažljivi, mogli biste da se nađete usred neke svađe ili drame, posebno u kući prijateljstva. Umesto da dodajete ulje na vatru, usmerite svoju energiju ka podsticanju smirenosti.

Portret, Devojka, Lice, Razmišljanje
foto: Shutterstock

Jarac

Zastanite i procenite gde stoje stvari u vašoj karijeri umesto da pokušavate da krenete napred u nove napore. Greške će se verovatno prevideti i tokom retrogradne faze, pa odvojite dodatno vreme da pregledate svoje profesionalne projekte pre nego što im se posveetite. Odložite sve obavezujuće ugovore do kraja oktobra.

Vodolija

Retrogradni Merkur loše utiče na planove za putovanja. Ovo nije najbolje vreme za odlazak i planiranje velikog ili dalekog puta. Umesto da rizikujete probleme sa transportom i neočekivana kašnjenja, istražite svoja interesovanja koja vam neće doneti veliki rizik. Očekuju vas avanture sa prijateljima.

Ribe

Ribama je teško da jasno vide granice, ali tokom ove retrogradne faze biće još teže shvatiti gde stvari stoje u odnosima. Međutim, sada nije sjajan trenutak da donosite krupne odluke u ljubavi, finansijama i emocionalnim vezama. Zadržite svoje poslovne ideje za sebe dok se retrogradna faza ne završi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs