da li se slažete?

LENJI, EGOCENTRIČNI I LOJALNI: 10 stvari koje znate samo ukoliko ste LAV u horoskopu!

Ušli smo u period vladavine horoskopskog znaka lav, koja traje od 23. jula do 22. avgusta. Verovatno vam je poznato da je njegov vladar Sunce, što znači da osobe rođene u ovom znaku zrače pozitivnom energijom, koja drugima godi.

Zanimljivosti
Autor:
LENJI, EGOCENTRIČNI I LOJALNI: 10 stvari koje znate samo ukoliko ste LAV u horoskopu!
Foto: Shutterstock

Pored toga, zaštitni znak im je samouverenost, tačnije takvim vole da se predstave. Najčešće znaju šta žele i kako do toga da stignu, a osobe u okruženju neretko pomisle da se ceo svet vrti oko njih, i to im zameraju. Ukoliko ste baš vi neko ko slavi rođendan u narednih mesec dana, verujemo da će vas interesovati opis koji sledi.

1. Lojalni ste

Tokom godina najčešće proberete osobe koje vam prijaju, i uz njih ste i u dobru i u zlu. Kada neko od njih prolazi kroz težak period, tu ste da uskočite u pomoć. Nije vam strano ni to da se zauzmete za bližnjeg, a zbog ove odlike ponekad vas dožive kao naređivača, što vam nije cilj.

2. Umete da budete egocentrični

Neretko imate potrebu da se nametnete kao drugačiji i jedinstveni, tako što pričate o svojim hobijima i interesovanjima. Prija vam osećaj uvaženosti, ali to pojedinima ume da zasmeta. Stoga, nije naodmet da ponekad poslušate tuđe viđenje nekoga ili nečega, i odreknete se pažnje koju uživate.

3. Samosvesni ste

Kao što smo već istakli, prija vam počasno mesto u društvu, a opet, sa druge strane, brinete o utisku koji ostavljate. Samouverenost je neretko samo predstava za javnost, dok u dubini duše imate dileme i strahove. Ako ovo važi i za vas, razmislite o svojim vrlinama, i donesite odluku da zadovoljenje tražite u sebi, a ne u drugima.

4. Umete da budete lenji

Volite da radite stvari koje u vama bude strast, a kada ona izostane, gubite motivaciju. Dajete se svim srcem u odnosima i zadacima za koje verujete da su pravi, ali kada nije tako, radije biste ih preskočili.

5. Očekujete potpunu posvećenost partnera

Kada vam se neko dopada, ne ustručavate se da to i pokažete. Međutim, istome se nadate i zauzvrat. Ne osećate se prijatno kada vaš partner poklanja vreme drugima, a još manje imate toleranciju za one koji nisu sigurni da li im je stalo do vas.

6. Potrebno vam je vreme da se sredite

Postavljanje sebe u prvi plan podrazumeva i besprekoran izgled. Stil odevanja za vas ima puno dublje značenje od podrazumevanog. Obično birate garderobu jarkih boja i efektnih dezena, a podjednako interesovanje pokazujete i za kozmetičke proizvode i atraktivnu šminku.

7. Kreativni ste

Prepoznatljivi ste po razigranoj energiji, koju ispoljavate i kroz hobije. Savršen izbor profesije za vas nalazi se u oblasti kreativne industrije ili, pak, na sceni. Volite da napravite nešto svojim rukama, jer u tome istovremeno pronalazite ventil i ispunjenje.

8. Držite do sebe

Stalo vam je do toga da vas drugi pitaju za mišljenje, ali i pohvale vaše uspehe. Kada to nije slučaj, umete da se povučete i jadikujete. Ukoliko vam se događa ovaj scenario, znajte da je ponašanje druge osobe često uslovljeno njenim brigama ili problemima, i ne mora da znači nepoštovanje.

9. Imate liderske sposobnosti

Po potrebi, preuzimate ulogu vođe, što vam ide od ruke zbog energije i harizme. Vešti ste na rečima, a zalaganje koje pokazujete deluje podsticajno na okruženje. Ipak, sticanje poverenja i ugleda zahteva vreme, i nije dobro postati nadmen i očekivati kraljevski tretman.

10. Prenaglašeni ste

Iako ono o čemu pričate može zvučati zabavno, umete da preuveličavate stvarnost. Možda i sami sebi ponekad ličite na lik iz televizijske serije, koji reaguje burno u trenucima uznemirenosti ili kada mu se uputi kritika. Ljudima zbog toga nije teško da prepoznaju kako se osećate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs