Najnovija istraživanja

Muškarci su otkrili kakve im se žene sviđaju, a žene su opet loše procenile!

Većina žena šminku koristi kako bi se dopale muškarcima i kako bi sakrile neke sitne nedostatke na licu, ali upravo je to što muškarci ne vole
Zanimljivosti
23:30h Autor:
Muškarci su otkrili kakve im se žene sviđaju, a žene su opet loše procenile!
Foto: Thinkstock

Muškarci više vole žene bez šminke ili sa vrlo malo šminke na licu, navode najnovija istraživanja. U istraživanju je navedeno da žene koje stavljaju previše šminke na lice mogu izgledati neprivlačno, pa čak i iritirajuće za većinu muškaraca.

Naime, britanski profesori sa univerziteta Bangor i Aberden proveli su opsežnu studiju u kojoj su sudelovale 44 žene kojima su podelili različite vrste šminke kako bi se "doterale i ulepšale" kao da se spremaju za izlazak.

Kako da se našminkate na dan venčanja, pogledajte OVDE.

Iste žene i devojke su fotografisane pre i nakon stavljanja šminke na lice, a fotografije su prikazane grupi studenata koji su imali zadatak da odaberu one koje im se više sviđaju. Većina studentkinja je izabrala fotografije žena koje su imale mnogo šminke dok je većina muškaraca izabrala fotografije žena ili devojaka sa malo ili nimalo šminke.

Kada je vreme da bacite šminku pročitajte OVDE.

P

re samog istraživanja istraživači su predviđali da će se muškarcima više svideti devojke ili žene sa više šminke na licu, ali se na kraju pokazalo suprotno. Istraživači su na kraju studije zaključili da se žene, u većini slučajeva, šminkaju zbog postojećeg trenda i kako bi izgledale lepe iako u stvarnosti možda i nisu.

"Rezultati koje smo dobili pokazuju da se većina žena šminka zbog očekivanja muškaraca koja su se, eto, pokazala pogrešnima i varljivima", navode britanski profesori u svome istraživanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs