ISTORIJA

RUSKA CARICA KATARINA VELIKA JE IMALA NAJBIZARNIJI FETIŠ: Dvor je godinama skrivao ovu njenu prljavu tajnu!

Istorija je pamti po nebrojanim anegdotama vezanim za njen privatni život, a naročito po seksualnim sklonostima

Zanimljivosti
20:34h Autor:
RUSKA CARICA KATARINA VELIKA JE IMALA NAJBIZARNIJI FETIŠ: Dvor je godinama skrivao ovu njenu prljavu tajnu!
Foto: Profimedia

Privatni život carice Katarine Velike bio je ispunjen mnogobrojnim ljubavnicima i aferama koje su potresale Rusiju.

Sofija Avgusta Frederika od Anhalt-Zerbsta (kako joj je bilo ime pre primanja pravoslavlja) došla je u Rusiju kao mlada za ekscentričnog budućeg cara Petra III. Brak je okarakterisan kao promašaj usled njenih neverstava, ali je mlada i obrazovana princeza uskoro pridobila političke krugove koje je njen muž odbio od sebe.

Na kraju, car Petar III je ubijen manje od šest meseci po dolasku na tron. Grigorij Orlov, Katarinin tadašnji ljubavnik, bio je vođa zaverenika koji su proklamovali Katarinu kao vladara. Postojala je sumnja da je Katarina umešana u Petrovo ubistvo ali ona nikada nije dokazana.

ZABORAVLJENI GENOCID: Kako je najmiroljubiviji narod istrebljen do poslednjeg čoveka! DEMONSKA GOZBA trajala je danima!

Katarina Velika, Carica Katarina Velika
foto: Shuterstock

Carica Katarina Velika bila je jedna od najvećih vladarki u istoriji Rusije. Ipak, još i više od ovoga, istorija je pamti po nebrojanim anegdotama vezanim za njen privatni život, a naročito seksualne sklonosti. I dok je priča o tome da je uživala u seksu sa životinjama potpuna glupost koju su plasirali njeni neprijatelji, carica je imala jedan drugi, potpuno bizaran fetiš.

Naime, na dvoru Katarine Velike postojala je osoba čija je zvanična titula bila "golicač nogu". Njegov ili njen posao je bio upravo to - da golica ili masira caričine noge i tako je nadražuje dok priča sočne, erotske priče ili peva.

Zabeleženo je da je Katarina Velika veoma volela ovu erotsku masažu. "Golicači" su obično birani iz redova dvorskih dama i bila je to veoma privilegovana pozicija zbog bliskog odnosa sa caricom i činjenice da su sa njom provodili neke od najintimnijih trenutaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs