SAZNAJTE

Psiho test koji razotkriva sve što se krije ispod površine: Otkrijte SKRIVENU STRANU svoje ličnosti!

Svako od nas ima svoju "tajnu" ili skrivenu stranu ličnosti, koja se različitim intenzitetom i bojama odražava kroz naše postupke i ponašanje.

Zanimljivosti
19:41h Autor:
Psiho test koji razotkriva sve što se krije ispod površine: Otkrijte SKRIVENU STRANU svoje ličnosti!
Foto: Thinkstock

Međutim, ta skrivena strana ličnosti sa sobom nosi i naznake potencijalne slabosti, destrukciju, agresivnost ili predstavlja "tamnu" stranu licnosti. Postoji niz psiholoskih tehnika i metoda kojima se razotkrivanju potisnuti ili nesvesni mehanizmi ličnosti, ali poput ledene piramide, tek naziremo njen vrh i u analitičkoj kombinatorici pretpostavljamo njene moguće aspekte.

Skrivena strana ličnosti ostaje enigma kako za vlastito, tako i za spoljašnje ogledalo u svetu u kome živimo, i u kome se ponekad ogledamo. Pred vama je psiho-test koji vam nudi mogućnost otkrivanja nekih naznaka skivenih aspekata ličnosti, ali, možda i nešto više od toga, proverite sami. POSTUPAK REŠAVANJA TESTA: Potrebno je da po redosledu pitanja, odaberete jednu od četiri ponuđenje mogućnosti (odgovora) koja se najvise uklapa u Vaš stav i profil ličnosti. Na kraju, pogedajte REZULTATE testa.

PITANJA: 1. Nalazite se na izletu i nakon duge šetnje iznenada nailazite na: a) Vrlo privlačnu osobu b) Pećinu c) Raskrsnicu d) Neobičnu kuću 2. Ponuđenu su vam četiri karte na izbor, koju od njih ćete odabrati: a) As karo b) As pik c) As tref d) As herc 3. Muči vas jeziva noćna mora i naglo se budite iz sna, zato što: a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu. b) Padate sa nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu. c) Progoni vas strašan monstrum, krvolični ubica ili davitelj. d) Davite se u vodi. 4. Neko vam je poklonio: a) Privezak b) Sat c) Šešir d) Parfem 5. Neobično važan "detalj" u vašoj kući je: a) Ogledalo iznad kreveta b) Ogroman đakuzi u sjajnom kupatilu c) Diskretno osvetljenje i prozori d) Veliki i topao kamin uz udobnu sofru ili ležaj 6. Ponuđene su vam četiri stvari na izbor, koju ćete od njih odabrati:

a) Stari novčić b) Pesčani sat c) Lampu. d) Starinski ključ 7. Da možete da kaznite svog najgoreg i najvećeg neprijatelja, vi biste učinili to na sledeći način: a) Poslali ga u manastir b) Oduzeli mu ono što najviše voli c) Mučili ga najgorim spravama za mučenje d) Osudili ga na večnu samoću 8. Pred vama se nalazišspil karata, vi sigurno izvlačite: a) Asa b) Kralja c) Džokera d) Damu / žandara herca. 9. Osećali biste se potpuno bespomoćno kada bi se desilo: a) Da je vas tebe beskrajna tama b) Da ostanete potpupno nepokretni i paralisani, kao biljka koja vegetira c) Da vas neko zatvori u lavirint iz kojeg nema izlaza d) Da ostanete sami na svetu nakon epokalipse 10. Usled užasnog požara ili nesreće, možete da učinite samo jedan pokret i tom prilikom da spasite: a) Svog ljubavnika(cu) b) Deset poznatih osoba c) Sestru / brata d) Četrdeset nepoznatih osoba 11. Dobili ste szlatnu ribicu koja može da ispuni samo jednu želju, vi ćete odabrati:

a) Kompletnu i savšsenu promenu izgleda, uspeh i moć b) Putovanje kroz vreme c) Beskrajnu mladost d) Sreću i ljubav 12. Vaša neostvarena fantazija je: a) Da imate moć i da budete gospodar b) Da imate misitičnu moć i da postanete čarobnjak c) Da po potrebi postanete nevidljivi d) Da imate krila

13. Povremeno osecate strah od:

a) Neuspha i nemoći b) Gubitka i siromaštva c) Izdaje i prevare d) Samoće i bolesti 14. Nalazite se u prilici da dobijete božanski dar, odabraćete: a) Eliksir večnosti b) Argusovo - svevideće oko c) Čaroban štapić d) Kamen znanja i mudrosti 15. Da možete vi biste želeli da: a) Da upravljate svetom b) Da posetite druge svetove c) Da upoznate i doživite tajanstveno/mistično. d) Da posetite "Rajski vrt" 16. Zelite da se opustite u svojoj kući uz dobar film, koji žanr najviše odgovora vašem raspoloženju: a) Akcioni/erotski b) Komedija/mjuzikl c) Naučnofantastični d) Psihološka drama/ljubavni

REZULTATI TESTA

Ukoliko imate najviše odgovora pod A: Za Vas se najve'i \ivotni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, pona[anje i delovanje. Pokre'e Vas velika strast, impuls koji se zasniva na ;ulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, u\itku. Bez obzira koliko delujete sna\no (psihol[ski ili fizi;ki) u osnovi Vi ne mo\ete bez drugih. Te\ite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da Vas usreće, ali takođe i da Vas razočaraju, osujete i povrede. Za Vas faktor iskustva nema bitan uticaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka (karma ili?) u novim ili sličnim situacijama, kao i sa novim osobama. Ponekad hodate po "tankoj liniji" između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona ... kao u igrama bez granica Vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad ne umete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

Ukoliko imate najvise odgovora pod B: Vi imate naglašenu potrebu da istražujete svet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja ličnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu da budu zadovoljni. Užitak, radost i sreću delite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili "nagradu". Veoma ste uporni u svojim namerama i skoro uvek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povređeni, tražite način da brzo "kompenzujete gubitak" i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na Vas deluje vrlo poučno, ali ponekad zbog skrivene slabosti umete da popustite pred novim izazovom. U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, Vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka različitim sublimacijama.

Ukoliko imate najviše odgovora pod C: Vi umete da skrenete pažnju ili da ostavite utisak, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, veći ekstremi, ponekad želite da prekoračite pravila ili "postavljene granice". Nesvesno se upravljate po principu: kada je dobro Vama - dobro je i drugima, kada je loše Vama - drugima je još gore. Posedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolisati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, uzitak i sreću, ali Vas unutrašnji impuls za promenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povređeni, učinićete sve što je potrebno da "eliminišete" neprijatnost. Učite na svojim greškama i umete da predimenzionirate stvarnost ili svet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje je cena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini Vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Vaša velika slabost je, da ne umete da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama. Ukoliko imate najvise odgovora pod D:

Kod Vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosetljivost) predstavlja Vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti. Ukoliko svoju energiju usmeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako Vas prati harmoničan odnos sa drugima - Vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrecćete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko delujete "zavisni" od drugih, Vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o "savršenstvu". U suštini Vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego sto to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, umete da predosetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji - to je zato sto ste sami "tražili" novi izazov, iskustvo ili nesto "nemoguće". Vi umete da se zaustavite u kritičnom trenutku, ali, ako želite umete da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs