UPOZNAJTE LARIJA

MAČAK LARI 10 godina je ZVEZDA u BRITANSKOJ VLADI: Udomljen da bi lovio miševe, a danas je AMBASADOR AZILA! (VIDEO)

Ovaj mačak ima 14 godina i prepoznatljiv je među političarima, najčešće se može videti dok hoda na zelenim površinama oko sedišta britanske vlade, drema iznad radijatora ili spava na podu

Zanimljivosti
Autor:
MAČAK LARI 10 godina je ZVEZDA u BRITANSKOJ VLADI: Udomljen da bi lovio miševe, a danas je AMBASADOR AZILA! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Mačak Lari već 10 godina boravi u zgradi britanske vlade. Udomljen je iz londonskog azila za mačke i pse "Bettersea", kako bi lovio miševe, a u međuvremenu je postao simbol britanske vlasti širom sveta, prenosi ABC.

U sedište izvršne vlasti doveo ga je bivši premijer Dejvid Kameron, kako bi rešio problem velikog broja miševa oko zgrade.

Pre njega, zgrada vlade je bila adresa za mačka Humphreija i to do 1997. godine. Na usluzi je bio trojici premijera - Margaret Tačer, Džonu Majoru i Toni Bleru.

Voditeljica azila Batersea Lindsej Kvuinlan je izjavila da je Lari postao prava zvezda.

"Postao je sjajan ambasador azila i pokazao milionima ljudi širom sveta koliko su neverovatne spasene mačke", rekla je i ukazala da je Lari dokaz zašto mačke zaslužuju drugu šansu.

Poručila je i da napuštene životinje u jednom trenutku mogu biti na ulici, a onda postati najdraža politička figura i omiljeni širom sveta.

Mačka Larija upoznali su brojni lideri, a naročito je simpatisao bivšeg američkog predsednika Baraka Obamu. S druge strane, tokom posete Donalda Trampa dremao je ispod automobila.

Nakon što je Boris Džonson izabran za britanskog premijera, pojavile su se glasine da će Lari napustiti Downing Street jer Džonson više voli pse. Međutim, to se nije desilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs