Neverovatan život

Sećate li se dečaka kojeg je porodica ostavila da umre jer su smatrali da je veštac: Pogledajte kako danas izgleda! FOTO

Sećate li se dvogodišnjeg dečaka kojeg je prodica odbacila jer su smatrali da je veštac? Danas njegov život izgleda sasvim drugačije

Zanimljivosti
Autor:
Sećate li se dečaka kojeg je porodica ostavila da umre jer su smatrali da je veštac: Pogledajte kako danas izgleda! FOTO
Foto: Printscreen/ Instagram/ landofhope

Pre četiri godine svet je obišla fotografija izgladnelog dečaka kojeg je pronašla humanitarka Anja Ringren Loven dok je hodala ulicama Esketa u Nigeriji. Ona je sazala da je to dete, jedno od mnogih, koje je porodica odbacila jer smatra da je veštac!

Dečak je tada imao samo dve godine i bio je sasvim zapušten, izgladneo i dezorjentisan. Lutao je sam ulicama Esketa u Nigeriji i niko nije hteo da mu pomogne, jer su ljudi verovali da je veštac.

Nesrečno dete se osam meseci hranilo ostacima koje su mu bacali prolaznici. Susret sa danskom humanitarkom promenio mu je život.

"Bio je u groznom stanju kada smo ga pronašli," ispričala je Anja koje je dečaka nazvala Hope (Nada).

"Prve dve nedelje bio je u bolnici, nismo znali ni da li će preživeti," ispričala je Anja, a prenosi Mirror.

Anja je preuzela svu odgovronost i starateljstvo nad detetom, a dečak je od tog momenta "živnuo".

"Vrlo je inteligentan i obožava umetnost, kreativan je i mnoga njegova dela su već prodata. Zovemo ga "naš mali Pikaso"", ispričala je Anja.

Dečak se nikad više nije sreo sa svojim roditeljima, a njegovim rođacima nije moguće ući u trag.

"Sada je već veliki i povremeno kada vidi našu prvu fotografiju (kada smo se sreli), nasmeje se i izgleda ponosno. Svestan je kroz kakav je trnovit put prošao. Deca se rađaju sa sposobnošću da oproste, bez predrasuda. Da li ga odgajamo da mrzi svoje roditelje koji su ga napustili? Naravno da ne. Ni jedno društvo se ne može razviti ako nema osnovnih ljudskih prava, kao što je pristup obrazovanju i socijalnoj zaštiti," rekla je Anja Ringren Loven.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs