MUDRE REČI

AJNŠTAJNOV RECEPT ZA SREĆU: Svako jutro sebi postavite ovo pitanje - Ako je odgovor DA, na pravom ste putu!

Formula za srećan život je vrlo jednostavna

Zanimljivosti
Autor:
AJNŠTAJNOV RECEPT ZA SREĆU: Svako jutro sebi postavite ovo pitanje - Ako je odgovor DA, na pravom ste putu!
Foto: Profimedia

Albert Ajnštajn je ovo nazvao najvažnijim izborom u čovekovom životu.

Šta je prvo što vam padne na pamet kad se probudite? Da li razmišljate o poslu koji treba obaviti danas, o svim onim mejlovima na koje treba odgovoriti ili o papirima koji se gomila na vašem radnom stolu, o kućnim poslovima koji vas čekaju?

Ili razmišljate o stvarima koje vas čine srećnim? O poljupcu vašeg deteta pre nego što krene u školu, o zagrljaju voljene osobe kad se vratite kući ili da, iako nemate sve o čemu sanjate, u vašem životu je sve u redu?

Albert Ajnštajn je jednom rekao: „Najvažnija odluka koju čovek treba da donese je ta po kojim principima želi da živi. Da li živi u prijateljskom ili neprijateljskom svetu.

U kom svetu Vi živite? Kako ga vidite? Na nama je da odlučimo, a ovu odluku donosimo svako jutro. Kad se probudim, odmah sebi moramo da postavimo pitanje: "Da li živim u dobrom, prijateljskom svetu?"

Način na koji odgovorite i vidite svoju okolinu utiče na to kako će dan proteći. Pozitivno razmišljanje čini da oči blistaju, ispunjava čoveka energijom i srećom.

Kada svoj dan započnete verujući da je svet dobar, postajete manje skloni negativnim reakcijama ako stvari pođu po zlu. Imate više strpljenja i nade.

Dobro rađa dobro

Način na koji doživite svoj dan na samom početku utiče na količinu dobrih stvari koje će vam se dešavati tokom dana. Suzan Rejnolds, koautor knjige Naučite svoj mozak da bude srećan, veruje da osećaj zadovoljstva može toliko snažno da stimuliše ljudski mozak da on postane na neki način programiran da vidi samo pozitivne stvari. Drugim rečima, što više dobrote vidite u svetu oko sebe, to ćete je više dobiti zauzvrat.

Budeći se i birajući da živite u „lošem“ svetu, svoj dan živite na sasvim pogrešan način.

Pozitivno razmišljanje pozitivno utiče na zdravlje. Smanjuje rizik od depresije, smanjuje anksioznost i čini nas otpornijim na bilo koji problem. Ljudi koji teže da vide dobro oko sebe imaju tendenciju da žive duže i lakše se nose sa stresom.

Činjenica je da je lako upasti u zamku negativnih misli, neke stvari moraju da nas pogode, ali se treba truditi da uvek nađemo nešto dobro.

Ako dan započnete sa pozitivnim mislima, život će brzo postati bolji.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs