VREDI PROČITATI

Neprocenjivi saveti milijardera Vorena Bafeta za sreću i upseh: Ove reči baš svako treba pažljivo da pročita!

Dobro upamtite ove savete

Zanimljivosti
13:55h Autor:
Foto: Profimedia

Voren Bafet je tokom života naporno radio i uspeo da zaradi bogatstvo na kome mu mnogi zavide. Ni danas, sa 90 godina, ne namerava da uspori tempo. Siguran je da je sve što ima u životu stekao zahvaljujući ovim pravilima kojih se strogo pridržava.

 

Ovaj čovek zna tajnu srećnog i ispunjenog života. Njegove poslovne savete vrlo lako možemo primeniti i u svakodnevnom životu.

 

Mislite na dugoročan uspeh

 

Kada investirate novac u neki posao, prvo razmislite da li će to biti isplativo u narednih 10 ili 20 godina. Ne očekujte da preko noći postanete uspešni, uspeh zahteva vreme. Isto važi i za ljudi, birajte one koji će uvek biti tu za vas i biti vam oslonac i podrška i za 50 godina. Ne gubite vreme na prazna priljateljstva. 

 

Ostanite fokusirani

 

Pritisak može biti jak, ali nikad ne smete odustati od svojih planova i snova. Sebi ćete učiniti najveću uslugu ako izdržite sve oluje u nadi da ćete na kraju ipak ugledati Sunce. I na kraju uvek tako i bude, sreća prati samo one koji su hrabri da dovoljno veruju u sebe.

 

Pronađitet pravog partnera

 

Kada planirate ulaganje u posao, vrlo je bitno da radite sa ljudima u koje imate poverenja i koji su slični vama. Jedni tako ćete postići uspeh.

 

Ništa drugačije pravilo ne važi ni u životu. Uvek birajte ljude koji su vam slični, tako će vam život biti lakši, lepši i zanimljiviji. Niko ne sme svoje vreme da troši na ljude koji mu ne prijaju i izvlče pozitivnu energiju.

 

Ulažite u sebe

 

Da bi firma napredovala potrebo je stalno ulaganje i unapređivanje poslovanja. Uvođenje inovativnih metoda i savremene tehnologije.

 

Baš tako je i u životu. Čovek nikad ne sme da prestane da uči nove stvari i stiče nove veštine

 

Novac ne kupuje sreću

 

Iako se Bafet svrstava na lisu najbogatijih ljudi, on bogatstvo ne gleda kao merilo uspeha. Za njega se uspeh i sreća ogledaju u broju bliskih ljudi.


(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs