Istraživanje

Profesije koje mogu da ugroze brak!

Sasvim suprotno očekivanjima, pokazalo se da prekovremeni rad i rad vikendom nemaju veliki uticaj na razvod, a da rizik povećavaju sastanci i poslovna putovanja koja podrazumevaju upoznavanje novih osoba
Zanimljivosti
09:22h Autor:
Profesije koje mogu da ugroze brak!
Foto: Shutterstocck

Pripadnici pojedinih profesija podložniji su raskidanju bračne zajednice od drugih, pokazalo je istraživanje birtanske agencije "Rilejšns end Performans", piše Yumama.rs.

Kako je utvrđeno ovim istraživanjem, u najrizičnijoj grupi za raspad braka su: plesači, koreografi i barmeni, čija verovatnoća za razvod iznosi čak 40 procenata.

Za njima slede bolničari i medicinski tehničari, umetnici i sportisti čije su verovatnoće za razvod oko 30 odsto, a najmanje su ugrožene profesije inženjera, za koje rizik iznosi samo dva procenta.

Sasvim suprotno očekivanjima, pokazalo se da prekovremeni rad i rad vikendom nemaju veliki uticaj na razvod, a da rizik povećavaju sastanci i poslovna putovanja koja podrazumevaju upoznavanje novih osoba.

Hamid Agini, direktor agencije koja je sprovela istraživanje, dodao je da se političari, novinari i direktori često razvode, podsećajući i na poznate afere predsednika, premijera i ministara, koje sve češće pune novinske članke.

OVDE pogledajte pet ljubavnih saveta najboljih holivudskih muževa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs