RECEPT ZA SREĆU

Navike koje narušavaju mir i sreću: Pobednici nikad ne rade ovih 7 stvari!

Na žalost, sami sebi toliko komplikujemo život da često ni ne primetimo sreću kada je tačno ispred nas

 

Zanimljivosti
17:03h Autor:
Foto: Shuterstock

Počnite od nule i kreirajte život kakav ste oduvek želeli. Ruski psiholog, Mihalkov, navodi 7 navika sa kojima morate odmah prestati ukoliko želite da živite ispunjenim životom i bez loše energije.

 

1. Ne razmišljajte previše šta drugi misle o vama

 

U ljudskoj je prirodi da želi da ostavi dobar utisak na okolinu, ali preterana zabrinutost za mišljenje drugih ljudi je čisto gubljenje energije. Nikada nećete svima udovoljiti, i zato se ne treba brinuti šta drugi misle o vama.

 

2. Ne pokušavajte da ugodite svima

 

Ni ne pokušavajte da budete svima rame za plakanje i mesto gde će rešavati svoje probleme. Takvim ponašanjem privlačite lošu energiju, opterećujete se tuđim problemima i usporavate svoj put ka sreći. U redu je biti dobar prijatelj i pomoći, ali ne po svaku cenu.

 

3. Ne mešajte se u tuđe odluke i način života

 

Svako ima pravo na život kakav želi. Ako svoju energiju usmerite na gledanje u "tuđe dvorište", sve ćete dalje biti od sopstvenog mira i sreće.

4. Naučite iz tuđih grešaka

 

Ne moramo baš uvek sami da udarimo glavom u zid da bismo nešto naučili. Trudite se da učite na tuđim iskustvima.

 

5. Ne brinite previše

 

Najveći kamen spoticanja na puti do sreće je strah. On postoji samo u našoj glavi i često je iracionalan, ali je u stanju da pogazi veliki broj snova. Čovek koji ne rizikuje, nikad ništa neće ni postići u životu. Naučite da se oslobodite straha i krenite hrabro napred. 

 

6. Ne obazirite se na prošlost

 

Prošlost je iza nas i na nju se ne treba obazirati. Na nju nikako ne možemo da utičemo, niti da je promenimo. Preterano razmišljanje o stvarima koje su iza nas nas može samo iscrpeti i odvući sa puta ka boljem životu.

 

7. Izbegnite ljutnju

 

Bes i ljutnja nikome nisu doneli ništa dobro. Ovo osećanje ako se previše zadrži u čoveku stvara frustracije koje je teško prevazići. Trudite se da brzo zaboravite situacije koje su vas iznervirale i oprostite ljudima koji su vas izdali. Tako sebi činite uslugu.

 

(stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...