Prema zodijaku

Horoskop otkriva: Vreme začeća određuje karakter i moguća oboljenja

Žene koje vode računa o plodnim danima kao i o ritmu seksualnih odnosa, lako mogu da utvrde, ili sa velikom sigurnošću pretpostave kada su ostale u drugom stanju tako da se uvek radi i horoskop začeća i upoređuje sa natalnim horoskopom (rođenja)
Zanimljivosti
07:44h Autor:
Horoskop otkriva: Vreme začeća određuje karakter i moguća oboljenja
Foto: Thinkstock

Dobro je poznato da zodijački znak određuje karakter (naravno za poštovaoce astrologije), navike i sklonost oboljenjima, ali postoji ne samo prenatalna astrologija u okviru koje ulogu igraju manje poznati faktori kao što su pomračenja Sunca i Meseca koja su se dogodila u periodu dok je osoba još bila u majčinom stomaku, ili u koji je zodijački znak pao mlad Mesec pred rođenje (osetljiva tačka u horoskopu, preko simbolike znaka i astrološke kuće), već je bitan i momenat začeća. Žene koje vode računa o plodnim danima kao i o ritmu seksualnih odnosa, lako mogu da utvrde, ili sa velikom sigurnošću pretpostave kada su ostale u drugom stanju tako da se uvek radi i horoskop začeća i upoređuje sa natalnim horoskopom (rođenja).

Ipak, oni koji se često prepuštaju čarima seksa, a žele dete uglavnom ne mogu biti sigurni u dan i sat kada se to dogodilo, ali kod normalne trudnoće od devet meseci lako je pretpostaviti u kom znaku se dogodilo začeće. Karakter svake osobe nosi pečat i tog znaka i sa predstavnicima tih znakova se uvek imaju manje više komplikovani odnosi, a ponekada i veoma strastveni (ako je dete bilo dugo očekivano ili planirano). Oni koji su prevremeno rođeni, takođe treba da uzmu u obziri vreme začeća, bez obzira da li su rođeni sa sedam ili osam meseci.

Osoba rođena u znaku Ovna začeta je u vreme vladavine znaka Raka

Ovan je simbol jake individualnosti, a Rak je znak doma, porodice, posebno majke. Iz toga se može zaključiti, što praksa i pokazuje, da su predstavnici znaka Ovna veoma vezani za majku, ali i dom, svoju porodicu, čak i ako žive u drugoj zemlji. U stvari, oni često imaju veliku potrebu da raskinu tu "pupčanu vrpcu" sa majkom i njenim snažnim uticajem i vole da putuju jer ih ta veza previše opterećuje. Odnosi sa majkom ne moraju biti dobri, ali su u svakom slučaju karatkeristični, bilo da je Ovan previše bolećiv prema majci ili ima veliku potrebu da se osamostali i odvoji od njenog uticaja. Nažalost, majke Ovnova su zaista veoma posesivne jer je i njihova naglašena plodnost u znaku Raka kada su začele dete ukazivala da će im porodica i deca biti veoma važni. Najidelanije je da žena koji rodi dete u znaku Ovna, rodi i drugo i to ako je Ovan muškarac, bilo bi idealno da je drugo dete devojčica da bi se uspostavio balans u porodici. Majka osobe rođene u znaku Ovna ima nečeg "ovnovskog" u sebi, dominantna je, bučna, nametljiva u svakom slučaju čak i da deluje krajnje tiho i diskretno, ona je ta koja vuče konce događaja u životu svoje dece. Ovan će često patiti od stomačnih tegoba, glavobolje i mogućih povreda, jer je znak nasuprot znaku Raka u kome za začet znak Jarca koji simbolizuje očinsku figuru - isto tako dominantnu i jaku kao što je znak Jarca, a slaba tačka Jarcu su kosti.

Osoba rođena u znaku Bika začeta je u vreme vladavine znaka Lava

Oba znaka važe za tvrdoglave i materijaliste, bilo u dobrom (čuvarne) bilo u lošem kontekstu (tvrdice - posebno Bikovi). U svakom slučaju pitanje materijalne sigurnosti karakteristične za znak Bika je veoma bitno, i kada se uzme u obzir da je Lavu najvažnije da dobije priznanje, divljenje i ljubav, onda se radi o osobi koja je sklona da čini sve da bi dobila ljubav okoline, predaje se zadovoljstvima svake vrste, posebno hrani, uživanju, a često ima sklonost ka višku težine. U veme najveće žege krajem jula i u avgustu ljudi se odmaraju, pa nije čudno što je Bik pomalo lenj i usporen. Uzimanje velikih količina sladoleda, slatkiša teraće malog Bika da takođe voli slatkiše, ali i svaku drugu vrstu hrane. Lav voli da se takmiči i voli da bude u centru pažnje, umetnički je nastrojen što će rezultirati u kreativnoj crti kod Bika jer je majka bila plodna u vreme vladavine kreativnog znaka. Lavovi ne vole konkurenciju, pa će Bik biti podjednako uporan da se izbori za svoje mesto pod suncem kad tad. Znak nasuprot Lavu je Vodolija - nepredvidiv, prijateljski nastrojen, ali i buntovan i simbolizuje oca pa će Lav naslediti i te osobine, ali u znatno manjoj meri.

Osoba rođena u znaku Blizanaca začeta je u vreme vladavine znaka Device

Oba znaka su pod uticajem planete Merkur - pronicljivi, često lukavi, manipulativni, ali i pričljivi, brzi, inteligentni, muzikalni zbog čega sa Blizancima okolina nikada ne zna na čemu je. Rođeni glumci, bore se za svoje mesto pod suncem, stalno nekakvom često nepotrebnom manipulacijom, a sve u strahu da će neko želi da ih prevari. Moguće je da je majka u vreme začeća bila opterećena brigama ili nije začeće ni planirala zbog čega ju je saznanje o drugom stanju i zateklo nespremnu. Onaj koji se začeo u vreme znaka Device uvek je spreman da se brani uglavnom rečima, može često imati psihičke probleme i imati osećaj da nije dovoljno voljen. Ipak odličan je radnik i voli autoritete, ali oni moraju da mu imponuju. Odnos sa majkom je prilično komplikovan, često izbijaju sukobi. Blizanci imaju potrebu za osamostaljivanjem, a imaju utisak da im ih majka često kontroliše. Otac je simbolizovan znakom Riba, i Blizanci sa njima imaju ili sjajan ili izuzetno težak odnos. Intuitivno se razumeju, ali misle da je otac previše miran i pasivan što ih nervira. Blizanci pate uglavnom od želuca i nervoze.

Osoba rođena u znaku Raka začeta je u vreme vladavine znaka Vage

Vaga je jesenji znak koji karakteriše smirenost, ali često prividna. Vage nemaju baš dobar nervni sistem, i često i pored dobrodušnosti pate od pritajene melanholije koje pokušavaju samodisciplinom da se oslobode. Žena koja začne u vreme jeseni veoma je osećajna, sentimentalna i zbog toga je i dete (Rak) često takvo. Rakovi su vezani za majke ma kog pola da su, i to iskrenim vezama i postoji veliko uzajamno pomaganje, često i žive pod istim krovom. Vezanost za majku je mnogo veća nego za oca. Ocu mogu da se dive jer im polje oca pada u znak Ovna koji je energičan i uspešan. Ipak, često ga smatraju nedovoljno prisutnim u njihovim životima. Rak će uvek imati potrebu za jakom očinskom figurom koju može tražiti u dominantnom suprugu ili supruzi. Majka jednog Raka povlači konce iz pozadine i često manipuliše Rakom, a da toga sama nije svesna. Uverena je da Rak nije naročito sposoban za život, da mu treba podrška. Dete začeto u vreme vladavine znaka Vage ima veliku potrebu za društvenim isticanjem i često se bavi poslovima od državnog interesa. Začeće u vreme vladavine znaka Vage znači da je majci brak bio u krizi ili je po svaku cenu želela da zadrži supruga, pa je mali Rak možda rođen kao plod tih pokušaja da se bračni odnosi poprave. Zbog toga Rakovi toliko drže do porodice i prelaze preko mnogo čega samo da bi se ona održala. Mogu osim stomaka, patiti od bešike ili biti skloni gojenju.

Osoba rođena u znaku Lava začeta je u vreme vladavine znaka Škorpije

Kada se ima u vidu da su Lavovi začeti u vreme vladavine znaka Škorpije ne treba se čuditi njihovoj potrebi za dominacijom. Malog Lava sve interesuje i kao dete je izuzetno radoznao - osobina Škorpije. Majka koja je plodna u novembru poseduje bogat unutrašnji svet, ima široka interesovanja, posebno može biti okrenuta misticizmu, zbog čega kao mali, Lavovi mogu patiti od strahova. Dete koje najviše vršti u snu ili ima noćne mora da je mali Lav. Da bi se oslobodio svojih strahova izrasta u jaku ličnost. Erotski naboj koji je postojao između roditelja jer se majka ponašala škorpionski u vreme začeća, a otac poput Bika - inače najerotiska kombinacija je između ova dva znaka, može se pretvoriti u karakteru osobe rođene u znaku Lava često u ljutnju, potrebu za jakim izazovima, uzbuđenjima, brzoj vožnji, opasnim zanimanjima. Majčina posesivnost i potreba da kontroliše svaku situaiciju u životu supruga pretvorila se u potrebu za komandovanjem kod deteta tako da je Lav rođeni vođa. Škorpije imaju jaku regenerativnu sposobnost, pa tako i Lavovi, ma od čega da obole imaju šanse da stanu na svoje noge. Treba da nauče kako da budu manje posesivni. Porodica je često za njih izvor trauma i poprište borbe za svoje mesto pod suncem i često prigovaraju roditeljima da ih dovoljno ne cene.

Osoba rođena u znaku Device začeta je u vreme znaka Strelca

Kada je dete začeto u vreme znaka Strelca ono u životu stremi visokim ciljevima zbog čega su Device osobe koje su okrenute više duhovnim nego materijalnim vrednostima. Iako su praktična duha, one maštaju o putovanjima, vole da gledaju emisije o dalekim gradovima i državama, vole da čitaju i često su veoma obrazovane. Devica se gotovo ceo život obrazuje, uvek ima šta da nauči i šta da pročita. Ne voli da gubi vreme i voli da vodi razgovore sa interesantnim ljudima. Nju uvek interesuju druge kulture i narodi, može u zrelim godinama početi da uči neki strani jezik, obožava filmove, pozorište, jer je majka u vreme kada je začela dete bila duhovno veoma jaka, verovatno mnogo jača od oca koji se bavio rešavanjem nekih praktičnih problema. Majka Device verovatno lepo peva ili poseduje urođenu otmenost, prijatna je i izbegava sukobe. Njeno duhovno stanje koje je težilo skladu i razumevanju drugih u vreme kada je začela dete odražava se na karakteru Device, koja iako važi za znak nervoznih ljudi, retko otvoreno ispoljava nervozu i nezadovoljstvo zbog urođenog osećaja za meru. Ipak, majka je verovatno u vreme začeća jela hranu koja joj nije naročito prijala, posebno ne masna, gurmanska jela, a verovatno da ih je konzumirala zbog čega Devica može imati loše varenje ili probleme sa jetrom i žuči.

Osoba rođena u znaku Vage začeta je u vreme vladavine znaka Jarca

Kada se neko začne u vreme kada su dani najkraći i najhladniji, onda je i njegovo ponašanje prilično uzdržano zbog čega Vage, začete u vreme vladavine znaka Jarca, imaju mnogo od osobina ovog znaka. Potrebno im je vremena da pokažu šta prema kome osećaju, a kada nekoga zavole beskrajno su mu odani. Začeće u vreme najvećih svetkovina oko Nove godine i Božića čini Vage gostoprimljivim, vole proslave bilo koje vrste i najlepše se osećaju kada mogu da se lepo obuku i da negde izađu. Žena koja začne dete u vreme vladavine znaka Jarca veoma je odgovorna, ozbiljna i ambiciozna. Za nju ne postoje prepreke, ona je strpljiva i svoje ciljeve ostvaruje polako ali sigurno. Tu osobinu je nasledila i Vaga, i njena vezanost za majku je velika jer i jednim i drugim znakom vlada planeta Saturn, planeta sporosti, upornosti i strogosti. Moguće ipak da je majka Vage ponekada bila previše stroga zbog čega će Vaga kao majka biti jako popustljiva prema svom detetu. Otac Vage je mnogo popustljiviji jer se u vreme njenog začeća ponašao kao Rak, pristajao je na sve da bi porodica živela mirno, bio veoma privržen supruzi, ali je ipak možda previše pio. To je razlog zbog čega Vaga može patiti od bolesti nasleđenih i po očevoj i po majčinoj strani, od šećerne bolesti, poremećaja endokrinog sistema, manjka kalcijuma.

Osoba rođena u znaku Škorpije začeta je u vreme vladavine znaka Vodolije

Evo još jednog znaka koji je začet po ciči zimi pa deluje nezainteresovano, a sve vidi i sve primećuje. Kao što niko nije mogao da predvidi reakcije majke koja je začela u vreme znaka Vodolje i ponašala se verovanto previše smelo po kriterijumima okoline, ili na neki način prkosila svima, tako i Škorpija ume da šokira okolinu i priredi nešto što od nje niko ne bi očekivao. Vodolije najviše eksperimentišu u životu kako na poslovnom tako i ljubavnom planu i zbog toga osoba koja je začeta u to vreme može da napravi poslovni potez koji niko nije očekivao da se upusti u vanbračne veze ili da ima vrlo buran ljubavni život. Uran, planeta originalnosti i neočekivanih obrta veoma je jak u Škorpiji zbog čega predstavnici ovog znaka često donose odluke u afektu. Majstori su da zarade, fasciniraju i zavedu, jer je takva bila i majka u vreme začeća. Ipak treba da se čuvaju ekscesa i preterivanja u bilo čemu, mogu patiti od nezgoda, poseno od električnih instalacija, ili mogu biti sklone povredama, vrtoglavici. Ljubavni život Škorpije je roman u nastavcima, do poznih godina oni ne prestaju da se interesuju za suprotni pol i što su stariji to su bolji poput dobrog vina.

Osoba rođena u znaku Strelca začeta je u vreme vladavine znaka Riba

Znak Riba i znak Strelca imaju iste vladaoce Jupitera i Neptuna, planeta duhovnosti, umetnosti i dalekih putovanja. Kada se to ima u vidu nije čudno što ova dva znaka najviše vole da putuju i retko se vezuju za bilo šta, pa i za bilo koga iako su im osećanja duboka i snažna. Ipak, raspoloženje im je promenljivo i kada je neko začet u doba vladavine znaka Riba koje su meditativne, povučene, zatvorene, umetnički nastrojene, znači da je majka u vreme začeća te osobe bila u manje više podređenom položaju ili se osećala kao žrtva nekih okolnosti koje joj baš i nisu išle na ruku ili je bila jako zaljubljena u oca malog Strelca. Strelac ima potrebu uvek da negde otputuje kao da bi najradije pobegao od samog sebe, ali ako ne može on beži u svoj unutrašnji svet i gradi svet mašte. Začeće u vreme kraja zime i nagoveštaja proleća daje ovim ljudima neki nejasan jedva vidljiv optimizam i mnogo iskrenih snažnih emocija, ali oni sa njima uglavnom ne znaju šta će, i kako da ih ispolje, kao što je i majka verovatno posedovala neke talente koje nije uspela da realizuje. Mogu se predavati uživanju u alkoholu, drogi, družiti se sa osobama raznih sumnjivih uverenja, sektašima, filozofima, a sve u želji da unutar sebe pronađu sigurnost jer nigde ne nalaze pravi oslonac. Majku vole, a otac im je uglavnom praktičan, uspešan, mladolik i uliva im optimizam.

Osoba rođena u znaku Jarca začeta je u vreme vladavine znaka Ovna

Jarci važe za najambiciozniji znak, a kako i ne bi kada su začeti u vreme vladavine prvog zodijačkog znaka Ovna koji voli da komanduje. Žena koja začne u vreme prolećne ravnodnevnice u vreme buđenja proleća ima u sebi mnogo kreativne energije, optimizma i volje da se bori za svoje ciljeve u životu. Ona je snažna ličnost koja zna šta hoće i Jarac ima mnogo od tih osobina. On će sa majkom često da ima komplikovan odnos, uvek će očekivati od nje priznanje, njeno mišljenje mu je najvažnije, ali ma kako se ona ponašala prema njemu nikada neće imati utisak da je dobio dovoljno ljubavi. Otac je verovatno uspešan ali uzdržan, topao ali ne i prisan, kao i Vaga koja je nasuprot znaku Ovna i smbolizuje očinsku figuru u njegovom životu. Oca obožava i trudi se da postigne više od njega, voli društvena priznanja. Polje emocija mu je bolna rana, jer ne zna kako da ih ispolji, i onda beži u rad u pokušaj da dobije ljubav drugih kada već ne može od onih koji su mu najbliži. Jarac s godinama postaje sve mlađi duhom i u zrelim godinama otkriva neka životna zadovoljstva koja je trebalo u mladosti da proživi. Može bolovati od sinusa, očiju, glavobolja i kostiju jer je moguće majka tome bila sklona, posebno u vreme začeća. Bila je suočena sa brojnim brigama i odgovornostima i prenela na malog Jarca često osećanje da je život surova borba.

Osoba rođena u znaku Vodolije začeta je u znaku Bika

Ako pomislite za Vodoliju da je nekomformista ili da joj je svejedno kako živi, grdno se varate. Vodolija može biti veliki snob, a imidž buntovnika je samo maska i najlakši način da bude u centru pažnje. Ko je začet u vreme kada cvetaju majske ruže, ne može a da ne uživa u životu. Prepoznaće se po ležernosti i priličnoj dozi samodovoljnosti koja je karakteristična za znak Bika. Majka koja začne dete krajm aprila ili u maju veoma je strastvena, romantična i te osobine prenosi na Vodoliju koja zbog toga ima veoma buran i komplikovan ljubavni život. Vodolije su uglavnom neverne jer uvek tragaju za novim izazovima i novim uzbuđenjima. Nisu nemoralne i promiskitetne već željne da od života uzmu sve što mogu potpuno se predajući životnim uživanjima ma šta to bilo: muzika, umetnost, hrana, seks. Za Vodoliju sve što joj se dešava mora da bude sadržajno i sa smislom, ništa ne radi zato što mora nego zato što to želi poput Bika koji je posesivan i strastven. Vodolija ima te osobine, ne podnosi da bude izigrana i prevarena. Sklonost ka burnom ljubavnom životu nasledila je i od oca koji je simbolizovan znakom Škorpije jer je nasuprot Biku i između Vodolije i oca postoji ili snažna emotivna veza ako je u pitanju kći ili veliki rivalitet ako je Vodolja sin. Može patiti od viška težine i bolova u vratu kao i Bik.

Osoba rođena u znaku Riba začeta je u vreme vladavine znaka Blizanaca

Glavna karakteristika znaka Blizanaca je spretnost, muzikalnost, smisao za igru i osoba koja je začeta u doba znaka Bliznaca veoma je muzikalna, odlično svira neki instrument ili igra balet. Igra je za nju smisao života. Iako nije površna kao Blizanci ima mnogo osobina ovog znaka. Često svesno neće da vidi ono što joj ne odgovara, može da bude hladna, distancirana, logična i odličan šahista ili sportista. Žena koja začne dete u vreme kada je proleće u punom cvatu, rađa dete koje je raskošne lepote i senzualnosti, sa lepom talasastom kosom, tajanstvenog čulnog pogleda. Ribe znaju više nego što pokazuju, mogu više nego što hoće i umeju da se predaju svakodnevnim uživnjima sa velikom radošću. U njima čuči detinja duša, poput Blizanaca, radoznala, intrigantna, spekulativna. One su često mnogo ranjivije nego što izgledaju i mnogo čvršće nego kada žele da budu mazne, jer one svesno sagovornika zbunjuju kao i Blizanci. Manipulacija drugima je za njih igra jer im je kao i Blizancima najvažnije da im nije dosadno. Otac je često odsutan iz njihovog života ili mnogo putuje ili je zauzet poslom, ali one ga obožavaju dok sa majkom mogu imati prilično komplikovan i težak odnos. Sa ocem se dobro razumeju i uzajmno se poštuju. Sklone su povredama, kao i Blizanci i imaju osetljiva pluća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs