Fenomeni

3 mesta koja prkose zakonima fizike, i zdravom razumu: Samo pogledajte! (FOTO)

Potpuno neverovatni prizori

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

Od kako nam je internet dostupan, u prilici smo da vidimo brojna neobična mesta širom planete i da iz dana u dan uviđamo koliko je naša priroda neverovatna i savršena.

 

Predstavljamo vam četiri neobična fenomena koji definitivno prkose svim zakonima fizike. Neki bi rekli da prkose čak i zdravom razumu!

 

Zlatni kamen u Mjanmaru

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sternenriesin, Artist (@stella.reichmann_) on

Chaittiyo Pagoda ili Zlatni kamen je granitna mini stena teška nekoliko tona, koja uspešno balansira na samoj ivici provalije, a kada duva vetar ona se pomera. Već 2.500 godina deluje kao da će pasti, ali iako ničim nije pričvršćena, ona se održava na litici. Pošto je ovaj neobični ogromni kamen prkosio zakonu gravitacije, lokalno stanovništvo smatralo ga je specijalnim i zato su ga prekrili zlatom. Danas je jedna od najvećih atrakcija u Mjanmaru.

 

Najlepše od Srbije: 10 savršenih mesta za vikend putovanja! (FOTO)

 

Jedinstveni put u Jermeniji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NO&AR (@_noar__travel___) on

Put ka planini Maunt Aragats u Jermeniji poznat je kao anomalija gravitacije. Lokalna reka teče uzbrdo pod uglom od 20 stepeni, a iako izgleda potpuno ravno, sve što spustite na stazu skrotrljaće se nazad. Veruje se da je ovaj put jednostavna optička iluzija, jednaka fatamorgani u pustinji. 

 

Neverovatno čudo prirode: Ovo fascinantno jezero u sebi krije zanimljivu tajnu! (FOTO)

 

Naopaki vodopad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adi S. Vindalooo, esq. (@spamvindaloo) on

Vodopad Waipugia na Havajima je pravo čudo, jer voda ne pada dole, već teče ka gore! Ipak, misterija je vremenom rešena - vetrovi koji se seku na ovom mestu duvaju tako jako i u takvom smeru da svu vodu guraju u vazduh, ne dozvoljavajući joj prirodan pad.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...