DIRLJIVO

Humanost nije mrtva: Dokaz da još ima nade za ljudski rod! (VIDEO)

Ovaj taksista iz Madrida živi je primer za to da još uvek znamo šta zaista znači biti čovek

Zanimljivosti
Autor:
Humanost nije mrtva: Dokaz da još ima nade za ljudski rod! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Jedan taksista iz Madrida u Španiji sve vreme trajanja epidemije korona virusa vozio je medicinsko osoblje i pacijente jedne bolnice potpuno besplatno! Odbijao je svaku mogućnost da svoju uslugu naplati. Ovako human i nesebičan čin, pogotovo u teškim i rizičnim okolnostima, nije baš uobičajena slika u današnje vreme, složićete se.

Upravo zbog toga, zbog želje da se nađe onima kojima je u tom trenutku bio najpotrebniji, rizikujući pritom i sopstveno zdravlje, kao i zbog vanserijske humanosti koju je pokazao, osoblje ove madridske bolnice rešilo je da mu se na specifičan način zahvali.

Naime, oni su se organizovali i sakupili, pozvali taksistu pod izgovorom da treba da dodje po jednog pacijenta, ali kada je stigao – čekalo ga je iznenađenje! Svi zaposleni su ga dočekali aplauzom i predali mu koverat sa novcem koji su sakupili međusobno, kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za njih, njihove pacijente i bolnicu u ovim teškim vremenima.

Ovaj snimak je trenutak za pamćenje za ovog plemenitog čoveka, a za sve nas podsetnik da ljudskost i humanost i dalje postoje.

(Stil.kurur.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs