mODEL

Za nju kažu da ima najtamniju boju kože na svetu: Kraljica crnila je presrećna zbog toga! (FOTO)

Svoju snagu vidi u svojoj boji kože, ali i korenjima

Zanimljivosti
19:50h Autor:
Za nju kažu da ima najtamniju boju kože na svetu: Kraljica crnila je presrećna zbog toga! (FOTO)
Foto: Profimedia

Model Nyakim Gatwech iz Južnog Sudana obožava boju svoje kože i ne trpi bilo kakve pokušaje diskriminacije.

Upravo zato kada ju je jednom prilikom vozač Ubera pitao da li bi posvetlela svoju kožu za sumu od 10.000 američkih dolara, nije se mogla suzdržati a da se ne nasmeje.

Onda se prestala smejati i fantastično mu odgovorila: „A zašto bih, zaboga, ikada izbelila ovaj divni melanin?“

Pre 16 godina, rodile su se tri neobične devojčice: Danas su neprepoznatljive! (FOTO)

Aplauz!

Južni Sudan: Zemlja u kojoj ljudi imaju tako tamnu kožu da nećete verovati sopstvenim očima. Tako bogata koža i tako beli zubi. Kako volim svoju zemlju, svoje ljude i sve što potiče odavde. Nekidan mi je vozač Ubera rekao: „Nemoj se uvrediti, ali da ti neko da 10.000 dolara, da li bi izbelila svoju kožu?“.

Nisam mogla ni da odgovorim koliko sam se smejala. Onda je rekao da pretpostavlja da to znači ne. Rekla sam da naravno da je to ne, zašto bih ikada zaboga izbelila taj divni melanin kojim me je Bog blagoslovio. Onda me je pitao da li to onda posmatram kao blagoslov. Ne biste verovali kakva sve pitanja dobijam i kako me gledaju zbog moje kože.

Međutim, daleko od toga da je ovo bio izolovan slučaj. Ova 24-ogodišnja modna ikona iz Južnog Sudana ima pune ruke posla rušenja barijera raznolikosti širenjem pozitivnosti o lepoti gde god da se nađe.

Lepota je u očima posmatrača. Moja čokolada je elegantna. Kao i ono što predstavljam. Predstavljam naciju ratnika. Možete to videti na meni. MaMa Afrika. Moje korjenje seže duboko!”

Svoje mane je pretvorila u milione: Od devojčice koju su svi maltretirali do kraljice modnih pista! (FOTO)

Svoj Instagram nalog koristi kao moćan način da podseti svojih 156 hiljada pratilaca da je tamna koža nešto što se treba slaviti. Nyakim deli predivne fotografije skupa sa snažnim porukama kako bi ohrabrila druge da prigrle svoj (i tuđi) ton kože bez obzira na količinu melanina.

"Ništa nije tako moćno kao kad vam je ugodno u sopstvenoj koži!", napisala je u jednoj od objava. "Crno je odvažno, crno je predivno, crno je zlato. Ne dopustite američkom standardu da uništi vašu afričku dušu".

Pitaju me: "Nyakim, da li si zaista toliko crna?“, a ja ih pitam šta pobogu znači to "toliko crna". Crno je crno u kojoj god neverovatnoj nijansi.

Ne samo da glasno i jasno iskazuje raznolikost u modnoj industriji, već je i brzo postala glas crnačkih prava širom sveta.

"Onaj pogled kojim ih počastite kad vam kažu da ste lepi za crnkinju… Crnkinje su sve, ne samo crnilo."

"Moj novi nadimak je Kraljica crnila i obožavam ga! Tako sam srećna i zahvalna svim sjajnim ljudima koji mi iskazuju ljubav i podršku i pišu tako moćne članke o meni… Svi smo predivni koju god nijansu boje kože da nam je Bog podario. Zašto bi onda tamno bilo loše? Prigrlite ga i zavolite se pa će vas i svet zavoliti."

Doručkuje 2 puta, kaže da su 40-e najbolje godine života: Od Kameron Dijaz (47) svaka žena treba da uči!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs