Obratite pažnju

Budite što profesionalniji na radnom mestu: 7 obaveznih pravila za posao

Uvredljive fraze i vicevi, prepričavanje divljih izlazaka i priče iz spavaće sobe ostavite za prijatelje. Organizovani radni sto je jedan od najboljih odraza vaše profesionalnosti
Zanimljivosti
22:44h Autor:
Budite što profesionalniji na radnom mestu: 7 obaveznih pravila za posao
Foto: Thinkstock

Postoje određena pravila kojih bi trebalo da se pridržavate na radnom mestu. Evo kako da budete što profesionalniji na poslu:

1. Kodeks oblačenja

Gde god da radite, kodeks oblačenja je jako bitan i njega morate uvek da uzmete u obzir. On se razlikuje od firme do firme, ali ga svakako treba poštovati. Osim što tako dokazujete profesionalnost, pokazaćete i poštovanje prema kompaniji i njenim vrednostima. Farmerke i miniće ostavite za slobodno vreme.

U poslednje vreme sve je više ljubitelja tetovaža, a da li ih poslodavci tolerišu, pročitajte ovde.

2. Ponašanje

Obratite pažnju na način kako se ponašate u radnom okruženju. Postupci gotovo uvek govore više o vama, nego bilo koja izgovorena reč. Ali, svakako pazite i na ono što pričate. Uvredljive fraze i vicevi, prepričavanje divljih izlazaka i priče iz spavaće sobe ostavite za prijatelje.

Saznajte ovde kako da ne budete jedan od omraženih kolega.

3. Radni sto

Organizovani radni sto je jedan od najboljih odraza vaše profesionalnosti, iako vam se možda čini kao sitnica. Rešavanjem nereda iz radnog okruženja drugima nećete ostaviti pogrešan utisak.

Sem toga, radni sto je leglo bakterija, a više o tome saznajte ovde.

4. Imejlovi

Obratite pažnju i na mejlove koje šaljete sa poslovne adrese i potrudite se da nikad ne napišete nešto što drugima ne biste rekli uživo. Takođe, završavajte sve mejlove profesionalnim pozdravom i potpisom.

5. Kašnjenje

To je jedna od stvari koja je strogo zabranjena, naročito ako se radi o sastancima. Ništa ne govori koliko poštujete kolege i firmu kao dolazak na vreme.

Kako da ne kasnite na posao, pročitajte ovde.

6. Društvene mreže

Osim što na njima nikako ne bi trebalo da "visite" pola radnog vremena, trebalo bi da pripazite i na to šta objavljujete na njima, jer ovde svi vide apsolutno sve. Ako i ne vide, neko će im prepričati, u to budite sigurni. Neprikladan sadržaj daleko se čuje, prema tome - oprez.

Koje je vaš idealan posao prema horoskopu, pročitajte ovde.

7. Privatno i poslovno vreme

Obavezno odvojite privatno i poslovno vreme, kako biste zadržali zdravi životni balans. Lične stvari ne bi smele da vas ometaju u radu, i obrnuto.

A kako da uživate na radnom mestu, pročitajte ovde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs