Neverovatno

Ima 98 godina i POBEDIO koronu: Doktori kažu da je fenomen! Evo šta ga je spaslo! (VIDEO)

Britanac Džek Bouden (98) najstarija je osoba koja se izborila sa opasnim korona virusom

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Profimedia

Veteran iz Drugog svetskog rata i farmaceut, koji je u vreme rata bio angažovan na masovnoj proizvodnji pencilina, testiran je pozitivno na virus COVID19, 18. marta, nakon što je osetio prve simptome bolesti.

 

Bouden, koji je čukundeda, je nakon testiranja primljen u bolnicu, iz koje je otpušten već nakon tri dana (prošle subote), jer je njegov imuni sistem uspeo da se izbori sa opasnim virusom bez težih komplikacija. On se nakon otpusta iz bolnice vratio svojoj kući u Bolton.

 

Džekov najmlađi sin Mark (58) izjavio je da je, kada je saznao da mu je otac pozitivan na korona virus, napisao oproštajno pismo svom ocu, ni ne sluteći da jedan stogodišnjak može preživeti tako opaku bolest.

 

Mislio sam da ga nikada više neću videti. Napisao sam mu divno pismo u kome sam se oprostio“, izjavio je Džekov sin Mark.

 

Međutim, u petak je Mark primio poziv iz bolnice u kome mu je saopšteno da je njegovom ocu stanje znatno bolje, da ima veoma blag oblik respiratorne infekcije koji jenjava i da će sutradan biti otpušten iz bolnice na kućno lečenje.

 

Lekari u Britaniji njegov slučaj žele da proučavaju, kao apsolutni fenomen u smisli nesrazmernosti između starosti, težine kliničke slike i brzine oporavka.

 

Džek Bouden je trenutno najstarija osoba u Britaniji, a verovatno i u svetu, koja je preživela korona virus.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs