ljubavne dileme

Za one koje se još nisu udale: Kad imaš sve svoje, onda s ljudima nisi iz potrebe nego iz želje!

Ne želim da budem "samac" u braku

Zanimljivosti
Autor:
Za one koje se još nisu udale: Kad imaš sve svoje, onda s ljudima nisi iz potrebe nego iz želje!
Foto: Shutterstock

Za početak, dobro je biti svestan jedne velike istine. Brak nije nikakva sigurnost! Čovek koji vas ne voli, koji želi da vas vara ili koji želi da vas ostavi, napraviće to usprkos svemu.

Sa 29 godina često čujem pitanje:

"Zašto se nisi još udala? Ja sam u tvojim godinama imala muža, troje dece i…" Pa da vam kažem nešto, onako iskreno, nisam se udala jer mi se ne udaje tek tako. Vreme mi je? Kako vi znate kad je to moje vreme?

Vi ste se možda udali iz straha da ne ostanete sami, a ja se možda iz istog straha nisam ni udala. Ne želim biti "sama" u braku.

Nikakvi odnosi, veze, brakovi me ne zanimaju kao struktura. Ne ulazim ni u šta, ako to nema neki smisao, dublji, veći od sebe samog. Meni ne treba muž da me upotpuni, da me izdržava, da mi pravi jecu i da naše zajedničke plate "lakše" žive udvoje.

Sve to mogu i sama. Moj tata nije možda poživeo dovoljno dugo da ga imam pored sebe, ali je to bilo dovoljno da me nauči da ne ozavisim ni od koga. Zarađuj sama, plaćaj svoje račune, kupi kada možeš i ne očekuj od drugih. I tako živim.

I sad vi meni kažete da je to apsurdno? A zar ste vi svog sina rodile da bi jednog dana izdržavao nekoga ili jer ste to želele? Jeste li svoje ćerke rađale da se jednog dana dobro udaju? Nadam se da niste.

Kad imaš sve svoje, onda s ljudima nisi iz potrebe nego iz želje.

Jel znate kako je to divan osećaj kad nekog ne trebate, a želite? Mislim da je važno znati, ono što često zaboravljate, brak nije nikakva sigurnost. Ni za šta. Čovek koji vas ne voli, koji vas želi varati ili koji vas želi ostaviti, napraviće to usprkos svemu.

Ja zaista ne želim da "silujem" čoveka "mog" života. Taj čovek ima svoj život. Ako se ikad susretnemo na istom putu, odlično. Ako ne, imam i ja svoj život. Ne želim egzistirati, levitirati i biti prisutna u nečijem životu tek tako.

Ako ne prodreš u nekoga i ako ta osoba ne prodre u tebe, to je kao da stojiš pred vratima u koje nikad nisi ušao. Meni treba partner, muškarac, saučesnik u zločinu, ne parazitska simbioza koju nazivate ljubavlju.

Kažete da sam malo previše ruvinirana za ljubav. I Rim je izgrađen na ruševinama pa oduzima dah, zašto mislite da onda ja ne mogu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs