romantika

Obojite jedan zid spavaće sobe u boju crvenog karmina: Čudna feng šui pravila koja privlače ljubav!

Uvek spavajte na francuskom ležaju, kome može da se priđe sa obe strane. Trebalo bi da bude jedno ćebe i dva jastuka.

Zanimljivosti
15:50h Autor:
Obojite jedan zid spavaće sobe u boju crvenog karmina: Čudna feng šui pravila koja privlače ljubav!
Foto: Shutterstock

Feng šui pravila imaju rešenje za one kojima je dosta usamljenosti. Vreme novogodišnjih praznika nas podstiče da razmišljamo o partnerskoj ljubavi, a ukoliko ste među onima koji bi rado uplovili u novu romansu, evo saveta kako da "zasučete rukave" i sami napravite pozitivno tlo za novu ljubav u svom životu.

Zona ljubavi

Veruje se da je u bilo kojoj kući ili stanu sektor ljubavi, ili oblast braka, u jugozapadnom delu. U ovom sektoru energija Či cirkuliše u ime strasti i razumevanja muškaraca i žena, a važno je da je u ovom "poletu" ništa ne sprečava. U idealnom slučaju, vredi urediti spavaću sobu. Zapamtite, ne radi se o magijskim ritualima i "plesom sa tamburama", već o unutrašnjem skladu uz određene objekte, boje, zvukove. Za čišćenje u ovoj sobi stručnjaci u feng šuiju su naročito strogi - postupak mora biti savršen.

Nema starih, slomljenih ili oštećenih stvari. Za njih nema mesta u ovom delu kuće bez obzira da li su vam to drage uspomene. Bez obzira kakav je vaš status uvek spavajte na francuskom ležaju, kome može da se priđe sa obe strane. Trebalo bi da bude jedno ćebe i dva jastuka.

Izaberite ljubavnu maskotu

Prema kineskoj filozofiji, neki objekti i slike "pozivaju" u kuću različita osećanja - nazovimo te stvari - maskote. To su ljubavni magneti, na primer, slika neudate žene najbolje je da visi na ulazu u spavaćoj sobi, a slika feniksa ili pauna - u dnevnoj sobi. Ali, slike ljudi koji žive sami i autoportreti u spavaćoj sobi su zabranjeni!

Tražite srodnu dušu

Za razliku od singl predmeta, upareni likovi su dobrodošli. Ovo može biti dvostruka figura riba, mandarinske patke, golubovi ili samo apstraktni muškarac i žena. Tako podešavate energiju da nađete srodnu dušu, koja bi mogla da uđe u vaš dom.

Izbegavajte oštre uglove

Feng šui stručnjaci govore: "ugladite svaki oštar ugao". U unutrašnjosti spavaće sobe treba da bude što je moguće manje oštrih izbočina. Veruje se da oni krše nesmetan protok energije. Savršeno rešenje je nameštaj sa zaobljenim linijama. Nekoliko pravila: Ne ležite sa glavom okrenutom prema prozoru, i nogama - do vrata. Takođe ogledalo ne bi trebalo da gleda na vaš krevet.

Kladite se na crveno

Jak brak u Feng šuiju simbolizuju boje terakota, bež, braon, roze i crvena. Slobodno koristite ove boje u uređenju sobe. Kako vam se sviđa ideja da jedan zid u sobi obojite u omiljenu boju crvenog karmina? Donesite energiju vatre u sobi, koja pojačava seksualnu želju.

Pretvorite svoju sobu u mesto koje će zračiti pozitivnom energijom i romantičnom atmosferom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs