pažljivo birajte

Najgori pokloni za Novu godinu: Pravite se da vam je drago, a u zemlju bi propali od muke!

Vreme darivanja je počelo!

Zanimljivosti
17:14h Autor:
Najgori pokloni za Novu godinu: Pravite se da vam je drago, a u zemlju bi propali od muke!
Foto: Profimedia

Ukoliko želite da iznenadite dragu osobu, dobro procenite hoće li se zaista obradovati Vašem poklonu, ili ćete je staviti u nezgodnu situaciju da glumi radost. Evo šta bi trebalo obavezno da "preskočite" kada je novogodišnje darivanje u pitanju.

Jeftina kozmetika i parfemi

Krema protiv bora, gel protiv celulita, serum koji poboljšava izgled, krema za dekolte, dezodorans ili šampon protiv peruti veoma je loša ideja za poklon, posebno za ženu. Takođe, kupovina parfema nije dobra ideja ako niste sigurni kakav miris voli onaj kome kupujete. U većini slučajeva, mirisi završavaju kao osveživači u ormaru ili kao poklon u prolazu. A to verovatno ne želimo. Jeftina kozmetika je još gora. Ponekad na akciji u supermarketu kupimo božićne setove u poslednjem trenutku. Takav je poklon jednostavno nedopustiv.

Pamučne krpe - tekstil bilo koje vrste i oblika

Posteljina, prekrivač, stolnjak ili peškiri su vrlo praktične i uvek korisne stvari kod kuće. To je, međutim, poklon "za dom", a ne za "domaćicu".

Gedžeti

Šolja sa šaljivom slikom, držač za sveće, privezak, jeftina noćna lampa ili stalak za telefon pokloni su koji neće ugoditi većini ljudi. Ove vrste naprava svedoče o našem ravnodušnom stavu prema primaocu i jednostavno nisu privlačne.

Pogrešna veličina

Kada kupujete odeću na poklon, isplati se samo ako znate veličinu. Preveliki džemper, previše uska haljina ili kratke pantalone mogu zbuniti primaoca. Takođe je vredno obezbediti da se kupljena roba može zameniti ili vratiti. Kada kupujete odeću, takođe se može dogoditi da određeni predmet jednostavno neće biti po ukusu ove osobe i otići će u ormar ili će biti postavljen na aukciju na internetu.

Veš

Čarape, pidžame, spavaćice... verovatno je svako nekada primio takav poklon. Pola siromaštva - ako smo to želeli. Nažalost, u većini slučajeva poklon se prima sa srednjim entuzijazmom.

Životinje

Ovo je veoma rizičan poklon ako nismo sigurni da neko sanja kućnog ljubimca. Pored toga, postoji visok rizik od alergija. Obavezno proverite da onaj kome kupujete kućnog ljubimca nije alergičan na perje, dlake itd. Kad detetu dajete kućnog ljubimca, morate biti svesni da deci brzo dosade pokloni, a životinje ne smeju biti tretirani poput igračaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs