VREDI PROČITATI

Zahvaljujući njemu svaki dan mi je ispunjen srećom: Pravilo 72 sata mi je iz korena promenilo život!

Za mene je stres nepoznat pojam 

Zanimljivosti
17:34h Autor:
Foto: Shutterstock

Koliko god sa planirate stvari, život nas ponekad iznenadi i pred nas postavi izazove kojima se nismo nadali. Ono kakao ćemo da odreagujemo na izazove i neugodne stvari je zapravo pravi test za naš karakter i ličnost.

 

Pozitivan stav je ključ rešavanja svih problema. Naravno da ne skačem od sreće kada me zadesi nevolja, ali me je ovo pravilo, kojem me je majka naučila još dok sam bio dete, naučilo da lakše prebrodim teške periode i iz svega izađem jači.

 

Lekciju sam naučio kroz naizgled nevažnu situaciju.

 

Pila sam vodu sa česme i odjednom je ona pukla, voda je počela da prska na sve strane. Bila sam skroz mokra, od glave do pete. Mislila sam da će moja majka otrčati do kuće i doneti mi nove stvari istog trenutka, ali umesto toga rekla mi je da se ne nerviram i da razmislim malo bolje, ta situacija je vrlo smešna. Umesto da budem besna, bolje bi bilo da se nasmejem tome što mi se dogodilo.

 

10 moćnih životnih mudrosti koje svako treba da primeni za srećan život!

foto: Shutterstock

Tako je i u životu, kada nam se dogode loše stvari, možemo se nervirati ili prihvatiti tu realnost i pokušati da izađemo iz te situacije sa što manje stresa.

 

Majka mi je tada ispričala za taktiku pod imenom 72 sata. Kada se nešto loše dogodi, prvo pravilo je da ne paničite i da se ne prepustite emocijama koje vas obuzmu. Odmorite 72 sata i pustite da se situacija smiri i glava ohladi.

 

Dakle, 72 sata, tri dana ... Prvog dana ćete biti nervozni i po glavi vrteti situaciju koja vas je izbacila iz takta. Drugog dana će se stepen nervoze i ogorčenosti smanjiti. Trećeg dana će se starsti u potpunosti stišati da ćete i zaboraviti na situaciju koja vas je uznemirila.

 

Kako napraviti organsko đubrivo od jesenjeg lišća: Bašta će vam cvetati kao nikada do sada!

Ovo pravilo mi je pomoglo mnogo puta u životu. Kada malo bolje razmislite, odlično je, jer ukoliko odreagujete vođenim emocijama koje nas obuzmu nakon situacije koja nas je uznemirila, samo ćete sebi naštetiti. Verovatno ćete reći ili uraditi nešto nepromišljeno, jer mozak u stresnim situacijama doživi neku vrstu blokade. Ukoliko date sebi malo vremena, shvatićete da je nepotrebno trošenje živaca na neke ljude ili događaje. Da je mnogo bolja odluka pustiti ih i zaboraviti. Odgovaranjem na stresne situacije besom, štetite nikom drugom do samom sebi.

 

Čudesno izlečenje malog Lazara nakon molitve u manastiru Tumane: Kako se maligni tumor pretvorio u običnu infekciju! (VIDEO)

 

(stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...