Kad vas uhvati nesanica

Fascinantna razlika između muških i ženskih košmara!

Saznajte šta je to što vas oboje drži budne noću i zašto nije reč o istoj stvari
Zanimljivosti 06.02.2014. - 13:47h
Foto: Shutterstock

Šta god da vas budi noću i ne dopušta vam da mirno spavate, može da zavisi od pola. Loši snovi i noćne more razlikuju se među muškarcima i ženama, prema istraživanju objavljenom u stručnom časopisu Sleep.

 

Istraživači na Univerzitetu Montreal ispitivali su snove 331 odrasla čoveka (među kojima su i muškarci žene) kako bi uočili bilo kakve noćne more ili loše snove. Ispostavilo se da razlika postoji - i noćne more i loši snovi mogu da poremete san, ali noćne more su dovoljno jake da vas probude iz sna, dok su loši snovi ti kojih se sećate kada vas probudi alarm budilnika.

 

Jači pol dvostruko češće sanja vremenske nepogode, požare, poplave, katastrofe i ratove. Međuljudski konflikti, svađe sa prijateljima i prevare supružnika predstavljaju 34 odsto snova i muškaraca i žena. Međutim, ipak su duplo zastupljeniji u noćnim morama kod žena (23 odsto kod žena, 11 odsto kod muškaraca).

 

Zašto su snovi o prevarama zastupljeniji kod žena?

Autori studije ukazuju da su emocije najverovatnije glavni krivac. Na primer, snovi o lošim međuljudskim odnosima mogu da izazovu jaču emocionalnu reakciju kod žena i dovedu do noćne more.

 

Međutim, čak i dok žene sanjaju svađu, a muškarci rat, obe noćne more podjednako su uznemirujuće na svoj način.

 

A, ukoliko vas interesuje tumačenje snova koje najčešće sanjamo, pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

KošmariSan

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...